Felbolydult Budapest – Gyülekeznek a szurkolók, üzentek is a portugálok





Egyre több drukker járja már Budapest utcáit, ahol láthatóan a portugál szurkolók is nagyon jól érzik magukat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.15.
hangolódás

Kedd este 18 órakor a Puskás Arénában találkozik egymással a magyar válogatott és Portugália csapata. A fővárosban egyre nagyobb a készülődés, érthetően már szinte minden a mérkőzés körül forog. A rengeteg magyar szurkoló mellett, pár ezer portugál drukker a fővárosunkba érkezett, akik a mérkőzés kezdetéig igyekeznek minél inkább felfedezni Budapest legszebb részeit. Nem mellékesen persze igyekeznek tesztelni a vendéglátóhelyeket is, ahol egy jó hideg sörrel csillapíthatják szomjukat.

Szeretik Budapestet

A Metropol munkatársa is járja a fővárost, ahol könnyen szóra bírta a láthatóan elszánt portugál drukkereket.

„Nagyon várjuk már a mérkőzést, véleményünk szerint 3-1- re legyőzzük a magyar csapatot. Sosem jártunk még Budapesten, de amit eddig láttunk az mesés és még az idő is gyönyörű. Örülünk, hogy itt lehetünk” – mondta Francesco és barátja.

Hangolódnak az estére (Fotó: Metropol)

Hangolódnak a magyar drukkerek is

Mintha nem is munkanap lenne, már kora délután rengeteg magyar szurkolót látni a sörözők teraszain. A nemzeti színekbe öltözött drukkerek hideg sörrel és rövid italokkal alapoznak a nagy mérkőzésre, amit Portugália ellen vív a magyar csapat 18 órakor a Puskás Arénában.

Már most rengeteg drukker elfoglalta a helyét a teraszokon (Fotó: Metropol)

Fogadkoznak a magyar drukkerek

A Metropol megkérdezte a magyar szurkolókat, ők milyen eredményt remélnek ma este.

„A realitás az portugál győzelmet ígér, de nagyon bízunk a magyar győzelemben, de még a döntetlennek is örülnénk. A mi tippünk 3-2 a magyaroknak – mondta Arnold, aki barátjaival megy a meccsre. A fiúk közül volt, aki Nyíregyházáról és Nagyváradról érkezett, ezért úgy döntöttek, a meccset megelőzően még egy kis városnézést is beiktatnak.

Arnold és barátai hisz a magyar csapat győzelmében Fotó: Metropol

Óriási tömegek lesznek a körúton

Az egyik körúton dolgozó pincér a Metropolnak elmondta, óriási tömegre számítanak a meccs idején, mert két óriáskivetítőn is követhetik a drukkerek a mérkőzést.

„Már most alig van szabad asztal. Sok vendég biztosra ment, és már hétvégén asztalt foglalt nálunk” – mondta a pincér.

Telt ház van a vendéglátóhelyeken (Fotó: Metropol)

Rengetegen állnak sorba

A mérkőzésre kizárólag a jegy mellé kapott karszalaggal lehet bemenni, így a szurkolóknak ezt mindenképp fel kell venniük a három szurkolói pont egyikén.

Egyre többen állnak sorba a karszalagért (Fotó: Metropol)

A Puskás Arénánál már most is szép számmal gyülekeznek az emberek, és a sor várhatóan egyre nagyobb lesz. A mérkőzés helyszínén kívül, még két helyen, a Városligetben és a Groupama Arénánál is lehetőségük van a drukkereknek átvenni a karszalagokat. Fontos, hogy személyi és védettségi igazolvány bemutatása szükséges a jegy mellé az átvevő pontokon. A helyszínek a mérkőzés első félidejének végéig lesznek nyitva.

Készülnek az árusok is (Fotó: Metropol)

Időben vegyük át a karszalagot!

A jeggyel rendelkező szurkolók biztonsági okokból, kizárólag karszalaggal léphetnek csak be a stadionokba. Fontos, hogy időben vegyük át karszalagot, és ne felejtsük: a karszalagokhoz az érvényes jegy felmutatása mellett, személyi és védettségi igazolvány felmutatásával juthatnak hozzá a szurkolók az átvételi pontokon. Érdemes letölteni az EURO2020 applikációt, melynek használatával, gördülékenyebb a stadionba való bejutás. Azok, akik még nem vették volna át a belépéshez szükséges karszalagokat, egészen a második félidő kezdetéig még megtehetik az erre kijelölt három helyszínen: a Groupama Arénánál (B-lelátó, a sasszobor mellett), a Dózsa György úton (Városliget, Promenád) és a Papp László Budapest Sportarénánál. Az átvételi pontok hétfőn reggel 8 órától egészen 20.00 óráig lesznek nyitva minden helyszínen. Kiskorúak igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása. Azok a 16–18 évesek, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, kísérő nélkül is szurkolhatnak az Eb-mérkőzéseken.





Ezeket olvastad már?
Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás