A kisgyermekes édesapát még június 10-én ragadta el a folyó a budapesti Boráros térnél, élettelen teste pedig csak négy nappal később, Tökölnél került elő – írja a Blikk.

A rendőrség tájékoztatása szerint nem áll fenn bűncselekmény a tragédia hátterében. Azonban a fiatal férfi édesanyja nem fogadja el, hogy fia öngyilkos lett.

Az egyik verzió szerint levette a cipőjét és a pólóját, eldobta a telefonját, aztán szándékosan beleugrott a Dunába. Állítólag vagányságból tette, mondván, majd kiúszik a másik oldalon. Egy másik verzió szerint öngyilkos akart lenni, de én ebben nem hiszek. Képtelenség, hogy a fiam el akarta volna dobni az életétˮ – sírta el magát Berki Erzsébet, az édesanya a lapnak.

Édesanyja nem hiszi, hogy Tamás öngyilkos lett (Fotó: Blikk)

A huszonéves férfi ráadásul egy négyéves kisgyerek édesapja is volt. Azonban a kicsi anyukájával már külön élt. Édesanyja szerint Pestre költözése után rossz társaságba keveredett fia.

„Alkalmi munkákból élt, és egy belvárosi lakásban húzta meg magát az ismerőseivel. Tudomásom szerint többek között az utolsó napján is velük volt. Rossz társaságba keveredett, állítólag valaki teletömte nyugtatókkal is, de fogalmam sincs, miképp kerülhetett a folyópartra” – árulta el Erzsébet.

A gyászoló édesanya képtelen feldolgozni a tragédiát, és keresi az okokat és az igazságot.

A lap munkatársa grafikonon megmutatta a sodrás irányát (Fotó: Blikk/Séra Tamás)

Többen azt mondják, hogy a fiamat szándékosan lökhették a vízbe, de a lakótársa többször is azt állította nekem telefonon, hogy ő nem gyilkos. Mindenesetre nem értem, miért nem akadályozták meg, hogy beleugorjon a Dunába. Állítólag sodrás közben kiabált szegény, próbált segítséget kérni, de senki nem ugrott be utána. Mindvégig reménykedtem benne, hogy valahol kimászott, pokolian fájt, amikor a rendőrök közölték, egy járókelő rátalált Tökölnél. Mintha kitéptek volna egy darabot a szívemből” – zokogott a fiú édesanyja.