RETRO RÁDIÓ

Dr. Novák Hunor: Reális esélye van, hogy kötelezővé tegyék az oltást





Bár a vakcinák bizonyítottan életet mentenek, még mindig sok a szkeptikus, ami miatt Dr. Novák Hunor gyermekgyógyász úgy véli, hogy a jövőben a koronavírus elleni védőoltást is kötelezővé tehetik.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.25.
védekezés

Novák Hunor gyermekorvos rendszeresen jelentkezik a YouTube-csatornáján érdekes és hasznos tudnivalókkal a koronavírust illetően. Legújabb videójában arra kereste a választ, hogy vajon a jövőben a Covid-oltóanyagot is kötelezővé tehetik-e. Mutatjuk, melyek voltak a legfőbb állításai.

  • „A védőoltások beadása nem lesz egyszerű, főleg egy ilyen új oltóanyag esetében, de én ezen egyáltalán nem lepődöm meg. Gyermekgyógyászként látom, hogy az évtizedek óta használt, ezernyi statisztikával bizonyított, több százezer gyermek életét megmentő védőoltásokon is sokan gondolkodnak, hogy vajon megterheli-e a gyerek immunrendszerét, nem lesz-e autista, meddő, nem változik-e gyíkká, miközben nyilván nem lesz ilyen probléma. De ha még egy régi oltásnál is ennyi a szkeptikus, akkor egy ilyen új oltást nem fognak csettintésre beadatni az emberek.”
  • „Itt jön szóba, hogy kötelezővé lehet-e tenni. Egy biztos, ha rossz lesz az oltási hajlandóság, rengeteg vakcina áll majd rendelkezésre, nem tudják kinek beadni, és tombol a járvány, akkor valamilyen szinten kötelezővé fogják tenni, ki fogják kényszeríteni a vakcinák beadását. Ez sokak számára sokkoló lehet, de gondoljunk csak bele, hogy vannak Magyarországon más kötelező, gyermekkorban beadandó oltások, ahol egészen kemény módon kényszerít a magyar állam, konkrétan elveszik az adott ember gyermekét is, ha valaki nem hajlandó beadatni neki a kötelező védőoltást.”
  • „Szoktak azzal érvelni, hogy tőlünk nyugatra nincsenek kötelező védőoltások. Ez általánosságban valóban így van, csak azt felejtik el sokan hozzátenni, hogy a gyermek nem is mehet állami óvodába, iskolába, gimnáziumra, egyetemre, főiskolára, az, aki nincs beoltva például bárányhimlő ellen. Tehát nem kötelező a védőoltás, csak a társadalmi élet rengeteg helyéről ki van rekesztve az, aki nincs beoltva, szóval az eredmény mégis az, hogy be kell oltsuk magunkat ezekben az országokban is.”
  • „Orvosként kiemelt felelősségünk van abban, hogy a hozzánk érkező pácienseket, és kísérőiket megvédjük” – utalt itt Dr. Novák Hunor azokra a sajtóhírekre, hogy a Kékgolyó utcai Országos Onkológiai Intézet nővérei nem kaptak prémiumot amiatt, mert nem oltatták be magukat influenza ellen. „Maximálisan egyetértek a főigazgató törekvéseivel. Az az egyébként nyilván jó szándékú ápoló, aki nem ad be magának egy ártalmatlan védőoltást, és mondjuk egy onkológiai kezelés alatt álló pácienst megfertőz influenzával, – aki így simán belehalhat, miközben ez nagy eséllyel elkerülhető lenne – az olyan, mintha valaki egy sebészi műtét előtt nem mosna kezet. A betegek biztonsága érdekében mindent meg kell tenni.”




  • Ezeket olvastad már?
    Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

    Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

    Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

    Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

    Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

    Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

    Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

    Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás