Mint arról a tegnapi számában a Bors beszámolt, szombaton rátámadt az ügyeletes orvosra egy házaspár Fóton. Azt kifogásolták, hogy dr. Lestár Ferenc nem kívánja beállítani a feleség vérnyomását, hiába magyarázta, hogy ügyeleti ellátás keretében, vagyis egyetlen alkalommal nem lehet. Előbb lökdösték, majd ütögették és rugdosták, mire az orvos megvédte magát. Végül a férfi került enyhe koponyazúzódással kórházba. Dr. Lestár Ferenc igencsak megosztó személyiség. Sokan panaszkodnak nyers modorára, azt viszont a legtöbben elismerik, hogy kiváló szakember.

Kolléganőjét nekinyomta a radiátornak

A tegnapi cikket dr. Elor Judit is olvasta, ezért megkereste a lap munkatársát.

Dr. Lestár 2014 pünkösdhétfőjén velem került konfliktusba. Amikor együtt dolgoztunk a dunakeszi orvosi ügyeletben, nem voltam hajlandó neki lepecsételt receptet adni, amit annyira zokon vett, hogy székestől nekinyomott a radiátornak és fojtogatott. A sofőr meghallotta a kiabálásomat, és levette rólam őt – emlékezett vissza a doktornő. Elor Judit aztán feljelentést tett, Lestárt pedig a bíróságon jogerősen elítélték. – Azt is megállapították, hogy ha a kolléga nem siet a segítségemre, meg is halhattam volna, hiszen én mindössze 50 kiló vagyok, Lestár pedig 100. Ez az ember szerintem egy pszichopata – mondta végül a doktornő.

A Budapest Környéki Törvényszék a Bors megkeresésére megerősítette, hogy az említett ügyben ítélet született.

Sokak szerint szakmailag kiváló

Dr. Lestárról mindezek után egy másik volt munkatársa is elmondta a véleményét. Kunstár Edit nem szeretné védeni, de fontosnak tartja, hogy tudják róla az igazságot.

Tény, hogy a modora sajátos, de kiváló szakember. Nem véletlenül választották meg korábban Pest megye legjobb orvosának a sok sikeres újraélesztése miatt – közölte a nő. – Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szombati incidens után megjelent még valaki, aki a balhé miatt akart bosszút állni, és csak azért nem tört ki újabb verekedés, mert éppen rendőrök tartózkodtak a helyszínen.

Az orvos pontosan tudja, milyen a híre

Azt híresztelik, hogy agresszív ember vagyok. Sokan megszokták, hogy ha egy orvosnak azt mondják, hogy dádá lesz, akkor azt csinálja, amit követelnek tőle, én pedig közlöm velük, hogy nem. Engem nem lehet megfélemlíteni. Ha megfenyegetnek, hogy megvernek, megölnek, az belőlem csak ellenállást vált ki. Ezt úgy adják elő, hogy nem vagyok normális, mert azt gondolják, hogy egy orvosnak meg kell hunyászkodnia – magyarázta a Borsnak még szombaton az egyébként erős testalkatú doktor, aki szerint nem köteles mindent eltűrni a köpenyét viselve.

Mára eljutottunk addig, hogy megfenyegetnek, lekur..anyáznak, megpróbálnak megverni, majd úgy állítják be, hogy ők az áldozatok – szögezte le az orvos, aki korábban baleseti sebészeten is dolgozott. Akkoriban előfordult, hogy ittas betegek rátámadtak, de józan személyek szombaton próbálták először tettleg bántalmazni.

A Bors a Budapest Környéki Törvényszéken érdeklődött, valóban született-e elmarasztaló ítélet dr. Lestár ügyében. Az alábbi választ kapták:

Fotó: Bors