A Metropol már korábban is beszámolt dr. Csókay András videóüzeneteiről, amelyekben a koronavírussal kapcsolatos téves gondolatokat igyekszik eloszlatni. A Mária Rádió Facebook-oldalán megosztott legfrissebb videójában az idegsebész az oltásokra hívja fel az emberek figyelmét, illetve mindenkitől türelmet kér, mert belátása szerint nem sok van már hátra a vészterhes napokból, az oltásokkal egyre közelebb kerül a világ a régi felállásához.

Eldőlt a harc az oltás, illetve a tudomány javára a Covid ellen. Természetesen még folynak az utóvéd harcok, amíg el nem érjük a megfelelő oltottsági szintet, bizony még lesznek áldozatai ennek a járványnak – mondta el a videóban dr. Csókay, aki tudja, nehéz helyzetben vagyunk, de állítása szerint „A Sátán legyőztetett”.

Nyilvánvaló, minden oltás egyformán hasznos és jó, és a szakembereknek a véleményét kell figyelembe venni, nem a saját pillanatnyi érzéseink vagy motivációink szerint kell adott esetben elutasítani egy oltást, amivel csak saját magunkat károsítjuk – magyarázza a doktor úr, aki továbbra is az oltások jótékony hatását hangsúlyozza.

Becsüljük meg a háziorvosokat, mivel ők emberfeletti munkát végeznek. És valóban van olyan, hogy elfogy az oltás, akár már kedden, és akkor nem őket kell hibáztatni, azért mert érzelmileg felülmotiváltak, idegesek vagyunk. Nagyon fontos, hogy békében teljen el a járványnak ez az utolsó – reméljük – csak pár hete, hogy aztán megújulva, valóban újra elkezdődhessen a közösségi életünk – szólít fel mindenkit az orvosokkal való kedves és kulturált kommunikációra.

Legvégül pedig egy egyszerű példával támasztotta alá, hogy szerinte hol tart az egészségügy a vírussal szembeni küzdelemben. – Böjtben vagyunk, bizony sokat szenvedünk, de ne felejtsük el, hogy a böjtnek a vége – ahogy a húsvétnak a csúcspontja – a feltámadás. Ez fog bennünk is bekövetkezni – összegez Csókay doktor.

Dr. Csókay András rövid videójában a háziorvosok megbecsüléséről és egymás tiszteleben tartásáról beszél. Fogadjátok nyitott szívvel!

Posted by Mária Rádió on Thursday, March 18, 2021