Dömötör Csaba vasárnap délelőtt osztott meg a Facebook-oldalán egy videót, amiben Varju László Parlamenti megszólalására reagál, illetve magyarázza el, hogy az abban elhangzottak miért nem állják meg a helyüket.
A DK-s Varju László szerint a vírus Magyarországot nézte ki magának, és a kormány a járvány alatt csak 60 milliárdot költött egészségügyre. Legalább az alapszámokban mondanának igazat. Csak a különbség ahhoz képest, hogy ők és mi menyit költünk egészségügyre közelíti az 1000 milliárdot.” – írta a videóhoz Dömötör Csaba, amit posztolt.

„Arra a felvetésre, hogy hazánkat nézte ki a vírus. Nézzen már körül a világban! Egész Európában tombol a harmadik hullám. Mindenhol zárások vannak, mindenhol küzdelem van, oltásokat próbálnak beszerezni. Ami pedig az egészségügyi kiadások illeti. Azon szurkol az ember, hogy legyen már egyszer egy mondat egy felszólalásukban, egy szám, ami stimmel. 60 milliárdot költött a kormány egészségügyre? Ezt tudta ön mondani? Csak a különbség, nem az összeg, hanem a különbség ahhoz képest, hogy önök mennyit költöttek az egészségügyre és mi mennyit költünk az ezer milliárdos. 1000 milliárddal költünk többet, mint önök. És akkor ön eljön, és egy napirend előtti felszólalásban arról beszél, hogy a kormány kivonta a forrásokat. Legalább az alap számokban ne hazudjanak, tisztelt képviselő úr!” – válaszolta a a Fidesz országgyűlési képviselője Varju Lászlónak.