Elképesztő döglégytámadásnak esett áldozatul a 48 éves birminghami Mick Payne, amikor a hátsó kertjének végében már hosszú ideje ott éktelenkedő szemétkupac felé igyekezett.

A feltehetőleg a szomszédságából odakerült hulladék az évek alatt alaposan „beérett”. A zsákok nyilván szerves hulladékot tartalmaznak, ez lehet az oka annak, hogy szinte az egész környéket döglegyek lepték el – írja a Mirror.

A szerencsétlenül járt három gyermekes családapának a csípések hatására gyógyszeres kezelésen is át kellett esnie, testét hihetetlen csípésnyomok borítják.

Ez egy rémálom”–mondta a Mirrornak Payne. „A harapások a karomon borzalmasan festenek, de csípések vannak a lábamon, az ujjaimon, sőt, még a fejem tetején is. A rovartámadás után belázasodtam: rettenetesen éreztem magam. Kórházi kezelésre kellett mennem, ahol antibiotikum-kúrát írtak elő” – ecsetelte a valóban igencsak aggasztó események részleteit a Mirrornak az amúgy is komoly szervi betegséggel élő férfi.

A kertemet a lezárás miatt nem tudom használni, arról nem is beszélve, hogy három gyermekem a kialakult helyzet miatt nem tud velem maradni, mivel aggódom, hogy a rovarok őket is megtámadhatják. Igazán borzalmas egy helyzet” – panaszolta Mick Payne.

Bár az elmúlt időkben már sokszor kérte az illetékeseket, ám segítséget a mai napig nem kapott tőlük, hiába igyekezett rendszeresen jelezni feléjük az igencsak nyomasztó problémát.

Egyelőre annyi történt, hogy kertjét lezárták és egyelőre tiltott övezetté nyilvánították: a férfi most a lakásba kényszerült, de még így is légycsapdákat kellett felállítania, hogy valahogy távol tarthassa magától a rovarhadat.

A kert végében már évek óta ott éktelenkedő szemét elszállításáról ezidáig nem volt hajlandó gondoskodni a város. Mick Payne most a nyilvánosság figyelmében reménykedik – a Mirror már fel is vette a kapcsolatot azzal a társasággal, akik segíthetnek az igencsak nyomasztó ügy megoldásában.