Sokkoló tragédiához riasztották a tűzoltókat. A helyszínen a lánglovagokat az a furcsa látvány fogadta, hogy a 47 éves Gail J. Metwally nyugodtan nézte végig, ahogy a Cherry Lane-i otthona leég.

A nem mindennapi látvány azonnal gyanút kellett, így a rendőrséget is riasztották. A nyomozók kihallgatták a szemtanúkat, akik állítása szerint Metwally többször is megpróbált tüzet gyújtani a házban. Amikor pedig sikerrel járt, leült egy kerti székre és végignézte a pusztítást.

Az is kiderült, hogy a marylandi nő, a katasztrófa előtt egy férfival vitatkozott, veszekedésük tettlegességig is fajult, amikor az ismeretlen férfi vízzel leöntötte Metwallyt. Az ezt követő percekben csaptak fel a lángok. A szemtanúk szerint nem sokkal később egy nő sikolyát hallották az alagsorból, akinek végül egy járókelő segített. A megdöbbentő esetről egy videó is készült, amiben egy férfi azt kiabálja: „Éppen most gyújtotta fel a k***a kukát, majd bedobta a nappaliba. Igazából nem hiszek a szememnek. Nem tudom elhinni. Csak ül és lazít, nézi, ahogy a ház lángokba borul. Ó, Istenem!” A rendőrség a szemtanúk vallomása után azonnal elfogták Metwallyt. Az örült nő jelenleg a Cecil megyei fogdában van rács mögött. Gyilkossági kísérlettel, gyújtogatással, testi sértéssel és hasonló vádakkal kell szembenéznie. A hatóságok szerint Metwally három másik emberrel lakott a házban. A lakók közül ketten nem voltak otthon, amikor az eset történt – írja a Crime Online.