A Blikk úgy tudja, a férfi hosszú ideje fenyegette feleségét gyilkossággal, most azonban a tettek mezejére lépett. P. Ferencné Marika csupán pár napra látogatott haza Németországból Piliscsabára, hogy láthassa szeretett unokáit. Az asszony álmában sem gondolta volna hogy férje ezt az alkalmat használja ki arra, hogy megölje őt.

A szörnyű napon Marika éppen vacsorázott, amikor Ferenc a háta mögé osont, és megpróbálta lebénítani őt egy disznóölésnél alkalmazható sokkolóval. A nő rettegve rohant az utcára, ahol egy bokor mögé bújt és onnan leste, mit csinál a részeges férje, aki késsel a kezében indult felesége keresésére.

Az élet-halál harc a házban folytatódott tovább

Ezt használta ki a megtámadott nő, aki visszaosont a házba, gyorsan elrejtette a sokkolót és a teraszon talált kést. Éppen a telefonjáért nyúlt, amikor Ferenc újabb támadásba lendült egy másik késsel. Marika a vágóeszközt kikapta férje kezéből, majd a kukába hajította azt. A feleségnek ismét sikerült kiszöknie a házból, ahonnan először az orvosi ügyeletre, majd a rendőrségre ment.

Mindenki tudta, hogy sokat iszik

„Jó tíz éve lakunk P.-ék mellett, de még egyszer se fordult elő, hogy ne tajtrészegen találkozzunk Ferivel az utcán” – nyilatkozott a Blikknek P. Ferencék egyik szomszédja. „Elszámolási vitába is keveredtünk egyszer vele, mert ittasan belement a ház előtt álló furgonunkba – idézi fel emlékeit a férfi. – Akkor is csak az asszony folyamatos nógatására sikerült rendezni tartozását.”

A lap úgy tudja, a helyszínelők a házaspár közös otthonában több levelet is találtak, amiben a férfi gyilkossággal fenyegette feleségét. Emellett a garázsban felkötött hurokról is számos fotót küldött az asszonynak. Valószínűleg felesége megölése után saját magával is végzett volna.

A gyanúsított tagadta tettét a rendőrségen, vallomásában azt állította nem emlékszik az eseményekre. Utolsó emlékében pálinkát fogott a kezében, a következő pillanatban pedig már a bilincs kattant a csuklóján – írja a Police.hu.