Így lesznek nyitva karácsonykor és az ünnepek körül az Aldi, Auchan, a CBA, a Lidl, a Metro, a Penny, a Spar, a Tesco és a Metro áruházláncok.

Karácsony van és ilyenkor mindig elfelejtünk valamit a konyhából, amire pedig jaj de nagyon szükség volna, vagy későn jut eszünkbe, esetleg éppen pont most fogyott el. Aztán jön a kérdés: ki tudja, hogy most el tudok-e menni bármit megvenni. Ezen igyekszünk segíteni, bár szerencsére a logika minden üzlet esetében teljesen egyforma. Ha ezt megjegyezzük, akkor egyik élelmiszer-kereskedelmi láncnál sem ér bennünket meglepetés.

A lényeg tehát: holnap, azaz december 24-én minden üzlet 12 órakor bezár. Ettől kezdve a folytatás rémesen egyszerű, ugyanis december 25-én és december 26-án minden üzlet ZÁRVA van. Mindez tehát vonatkozik az Aldira, az Auchanra, a CBA-ra, a Lidlre, a Pennyre, a Sparokra és a Tescóra is. Egyetlen dolgot tehetünk csupán: december 24-én higgadtan végiggondoljuk, mit szeretnénk főzni, kit mivel várunk ebédre, vacsorára, majd belekukkantunk a hűtőbe, mélyhűtőbe, fagyasztóládába és a kamrába, és számba vesszük, hogy mindenünk megvan-e az egészhez. És persze arról se feledkezzünk el, ha mi megyünk valahová vendégségbe, ne az utolsó pillanatban derüljön ki, milyen bort akarunk vinni, mert aztán már nem lesz hová rohangálni.

Óra indul, éljen a háromnapos nyugalom!