Rendőrök lepték el azt a dabasi házat, ahová egy 66 éves férfi áramot vezetett. A rendőröket egy közelben lakó értesítette.

A rendőrséget 2022. február 2-án értesítette egy helybéli, hogy szomszédja áramot vezetett a kerítésbe. Előző este kapujának kilincsére fogva bizsergést érzett és a kiskapu nyitáskor szikrázott – írja a police.hu.

Az áramszolgáltató munkatársai még aznap este kiszálltak a helyszínre és azt látták, hogy a szomszéd házból indulva egy fekete vezetéket rögzített valaki a kerítéshez. Levágták, ám másnap reggel a vezeték újra össze volt kötve, az ott lakóval nem sikerült beszélniük, ezért értesítették a rendőrséget.

A rendőri intézkedéskor 8 A áramerősséget mértek Fotó: police.hu

A rendőrök nem sokkal később elérték a házban lakó idős férfit, aki a helyszínen a rendőröknek azt mondta, hogy vagyonvédelmi célból, a betörők elriasztása miatt tette, amit tett. Később már kevésbé volt beszédesebb és a rendőröknek a helyszínen elmondottakat a jegyzőkönyvnek nem erősítette meg.

A helyszínen kiderült, egy rézvezetékkel juttatta el kerítésébe a lakásában szabálytalanul vételezett áramot. A rendőri intézkedés idején a kerítésben 8 A áramerősséget, valamint 40 V feszültséget mértek az áramszolgáltató helyszínre kért munkatársai.

A 66 éves férfit foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettével gyanúsították meg a rendőrök.