Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján ismerteti a következő egy hét oltási programját. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

Müller Cecília országos tiszti főorvos /Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A tegnapi adatokat itt tudod megnézni

2764 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdet óta összesen 435 689 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 130 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 188 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 324 202 fő, de az aktív fertőzöttek száma is 96 299 főre emelkedett. 6071 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen.

Továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések, és szigorúbbak lettek az utazási szabályok

Annak érdekében, hogy minél többen, minél előbb megkapják az első oltást, módosult az oltási stratégia, a Pfizer- és az AstraZeneca-vacinák alkalmazása, valamint többlettámogatást kapnak a háziorvosok a hétvégi oltások végzéséhez. Ma újabb Pfizer-szállítmány érkezik, és úton van az újabb orosz vakcinaszállítmány is – írja a koronavirus.gov.hu.

Megannyi európai országhoz hasonlóan hazánkat is elérte a járvány harmadik hulláma. A brit vírusmutáns egész Európában és már a magyar városokban is gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát.

A járvány újra felszálló ágban van, s aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A védőoltás életet ment.