„Nem lehetünk elég hálásak azoknak, akik a koronavírus-világjárvány elleni védekezés frontvonalában küzdenek. Ők azok, akik a pandémiás helyzet alatt szolidaritásból, emberségből és szolgálatból példát mutatva végezték és szükség esetén végzik alázatosan munkájukat, feladatukat” – kezdte bejegyzését Szentkirályi Alexandra.

Az irántuk érzett tiszteletünk jegyében a Nők Magyarországért Klub és Csepel Önkormányzata közös kezdeményezésére – a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával – egy rendhagyó, mintegy 500 négyzetméteres falfestés készül Csepelen a Kossuth Lajos utca 88-as szám alatti társasház tűzfalára, megköszönve ezzel a frontvonalban dolgozóknak azt a rendkívüli helytállást, amit a koronavírus-járvány alatti védekezés során tanúsítottak.

Nehéz másfél éven vagyunk túl, és nem lehetünk eléggé hálásak azoknak, akik a koronavírus elleni harc frontvonalában küzdöttek. Azoknak az ápolóknak, orvosoknak, háziorvosoknak, mentősöknek, akik éjt nappallá téve, fáradtságot nem ismerve mindent megtettek a mi és szeretteink egészségéért, életéért. Ezzel a köztéri alkotással szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik a pandémia legnehezebb időszakában is alázattal végezték munkájukat, hivatásukat. Köszönet illeti azokat a szülőket, tanárokat vagy épp lakóközösségeket, akik újból megmutatták mindannyiunknak, hogy mi magyarok, ha nagy a baj, akkor is képesek vagyunk összefogni.” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Nők Magyarországért Klub egyik alapító tagja.

Az óriás falfestés szeptember közepére készül el