Felháborító átverések történtek Kiskunfélegyházán. Az egyik helyi asszony egyéb munka hiányában hetente kétszer is takarítást vállalt. Minden alkalommal azt mondogatta a ház asszonyának, hogy „rontás” van rajta. Később felajánlotta, hogy „megtisztítja” az ékszereit a rontástól, így tett szert csaknem félmillió forint értékű nyakláncokra és fülbevalókra, ráadásul 400 ezer forint készpénzt is bezsebelt.

A becsapott nő később megpróbálta kicsalt ékszereit és pénzét visszaszerezni, de tartott attól, hogy takarítója átkot szór rá, aki még arra is rávette, hogy a saját és idős anyja tulajdonában lévő házat ráírassa. A csaló úgy jutott hozzá a 25 millió forint értékű ingatlanhoz, hogy az adásvételi szerződésben szereplő 18 millió forintot egyáltalán nem fizette ki. Ráadásul amint megszerezte, tovább is értékesítette azt 15 millió forintért és korábbi ígérete ellenére kiköltöztette a házból áldozatát.

Képünk illusztráció / Pixabay

Ezt követően egy 73 éves férfitól kicsalta az iratait, azzal, hogy nem hiszi el milyen idős, hiszen „olyan jól tartja magát”. Az ellopott iratokkal és egy hamis ajándékozási szerződéssel megpróbálta a férfi házát is megszerezni, de ezúttal nem járt sikerrel.

Átoklevétel, áldás és szerencse ígéretével egy harmadik embert is becsapott: a 86 éves sértettől 840 ezer forintot csalt ki. A gyermekeivel rossz viszonyban lévő nőnek amiatt is felelnie kell, hogy – valótlanul vádaskodva – a fiát rablás, a lányát és annak élettársát lopás miatt jelentette fel a rendőrségen – olvasható az ügyészségi közleményben.