Ma több mint 75 ezer család izgult a középiskolai felvételi miatt, ahol a gyerekeknek matematikából és magyar nyelvből kellett 10-10 feladatot megoldania. A középiskolai felvételi időszaka minden családot komoly kihívások elé állít, és nem csak a gyerekeket, hanem a szülőket is. Most kiderül, hogyan zárul ez a nehéz időszak.

 

Forrás: Pixabay

A felvételire készülés időszaka az egész családot megviseli. A gyerek szorong, retteg, hogy hiába gyakorolt heteket, hónapokat (van, aki éveket), ha a felvételin leblokkol az izgalomtól és a legegyszerűbb feladatokat is elrontja, azzal csalódást okoz a környezetének. De a szülő is ugyanúgy aggódik, mert legszívesebben átvenné a gyerektől ezt a terhet, de nem teheti. Mindent megtett, amit lehetett: fizette a különtanárokat hónapokig, kényszerből ő is újra megtanulta felírni a szöveges egyenleteket, rémálmaiban is piros és fehér golyókat rakosgat egyik dobozból a másikba.

Most pedig eljött a nap. De vajon robbant-e idén a bomba? Úgy jött ki a gyerekek többsége a felvételiről, hogy az volt a feladatlapban, amire gyakorolt, vagy pedig a diákok váratlan típusú és nehézségű feladatokat kaptak, és rengeteg család keseredett most el?

Nézd meg a felvételi feladatokat és a megoldásaikat!

A 2020-ban létrejött UniLife felsőoktatási portál is kiemelten foglalkozik a középiskolai felvételivel, az alábbi cikkekre kattintva már most megtekinthetőek az egyes felvételi feladatsorok és a megoldások!

9. évfolyamba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás
9. évfolyamba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás
6 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás
6 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás
8 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Matematika feladatsor és megoldás
8 osztályos gimnáziumba jelentkezők – Magyar nyelvi feladatsor és megoldás