2019 áprilisában két férfi az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszánál megállított és gázpisztollyal lövöldözve kirabolt három, Németországból hazafelé tartó román nőt. A tolvajok Lajosmizse közelében egy bérelt autóval, előre kitervelten követték az áldozatok autóját.

A férfiak a rendőrökéhez hasonló fényjelzésekkel megállásra késztették az előttük haladó kocsit, majd kiszálltak a járművükből és álegyenruhájukban odamentek a másik autóhoz. Miután nem sikerült nekik kinyitni a személyautó ajtaját, az egyik férfi négy figyelmeztető lövést adott le gázpisztolyából a földre, majd ezután négyszer fejbe verte a betört ablakon keresztül az egyik nőt. Ez után többször is bántalmazták az áldozatokat. Ezután minden értéküket, 13 ezer eurót (több mint 4 és félmillió forint) és ékszereket, mobiltelefonokat, ruhákat vettek el az áldozatoktól, majd az egyik férfi a bérelt autóval elmenekült a helyszínről, a másik férfi pedig a nők autójával hajtott el. Pár perccel később a leállósávban megálltak és átpakolták az értékeket a saját kocsijukba, ezt pedig egy térfigyelő kamera rögzítette. A videót itt láthatjátok az esetről:

Az egyik gyanúsítottat Romániában elfogták, és a férfi már letartóztatásban várja a tárgyalásukat. A vádlott bűnösségéről a kecskeméti Törvényszék fog dönteni.