Bedő-Nagy Szilvia alig emlékszik valamire a kórházban töltött hetekből, hónapokból. Arra sem, hogy közben világra hozta második gyermekét, Napsugarat. Pedig csodának számított, hogy teherbe esett, boldog volt a babavárás. Az utolsó időszakban lett csak nagyon rosszul, kiderült, hogy elkapta a vírust.

Édesanyámék két utcával arrébb laknak, átmentem hozzájuk névnapozni 2020. november 13-án, onnan már Joci, a férjem vitt orvoshoz. Arra még emlékszem, hogy hazamentünk, és rémlik valami a rohammentőből, meg hogy hatalmas ollóval le akarják vágni a kórházban a gyönyörűen lakkozott körmeimet. Tudom, őrültség, de csak emlékfoszlányaim vannak arról az időszakról. Például az, hogy fényképeket mutatnak egy kisbabáról, hogy milyen aranyos. Én meg kérdezem, ki ez a baba? Mert nincs meg a szülés élménye, ami egy édesanyának felejthetetlen, megismételhetetlen pillanat. Nekem meg hirtelen lett egy pár hónapos kislányom… Az orvos mindennap elmondta, hogy szültem, már biztosan unta, meg segített pszichológus is, mert hónapok teltek el, amikor a karomba vehettem Napsugarat, akit eleinte meg sem tudtam tartani. Nagyon nehéz időszak volt – fogalmazott a Borsnak Szilvia.

Szilvi és József még mindig nem tudta feldolgozni, ami velük történt, emiatt pedig sok a vita köztük (Fotó: Bors)

Végül 2021. áprilisban engedték haza az édesanyát, még ötven kilogramm sem volt, de legalább élt. Mint kiderült, voltak napok, amikor az orvosok semmi esélyt sem láttak arra, hogy életben marad. S bár azóta eltelt kilenc hónap, Szilvia még mindig kerekesszékkel közlekedik otthon, abban ülve, vagy mankóra támaszkodva látja el az azóta egyéves kislányukat, Napsugarat.

Elképesztő ez mindenkinek! Amikor hazajöttem, újra meg kellett ismernem a lakást, a kerekesszékkel mindenhol levertem a vakolatot, iszonyatosan gyenge voltam, Joci fürdetett engem is, a kisbabánkat is… Engem, aki korábban félmaratonokat futott. Egy kripli lettem, nehéz onnan lelkileg feljönni. S bár még mindig érzelmi hullámvasút az egész, és néha kilátástalannak látom a helyzetet, ha ránézek a két lányomra, az erőt ad – tette hozzá Szilvi, akinek rengetegen írnak, hogy belőle merítenek erőt.

Napsugár kezdetben nagyon sok időt töltött az édesapjával, emiatt eleinte apás volt, de azóta kialakult a kötődés az anyjával is (Fotó: Bors)

Pedig azt sem titkolom, hogy még mindig nem tudtam se én, se a férjem feldolgozni, ami velünk történt. Emiatt sok a feszültség, a vita. Én ugyanis rettegek kimozdulni itthonról, nem akarom ezt még egyszer elkapni, pedig korábban, bevallom, nem is hittem, hogy létezik ez a vírus… Egész nap a négy fal között vagyok, mire ő hazajön, elfáradok, és sajnos rajta vezetem le a felesleges energiákat. Közben csomókban hullik a hajam, egy újabb műtét vár rám, ami után megint újra kell tanulnom járni. Mégis tudom, hogy ha ezt ép ésszel túl tudtuk élni, akkor már mindenre képesek vagyunk együtt! – zárta a kétgyermekes anyuka mondandóját a Borsnak.

6851 új koronavírusos eset

Magyarországon 6851 új fertőzöttet igazoltak tegnap, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 355 084 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 94, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 40 601 főre emelkedett. 2689 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 6 321 039 fő, közülük 6 062 346 fő már a második, 3 423 900 fő pedig már a megerősítő harmadik oltását is felvette. Újabb 54 ezer adag gyermek oltásához való vakcina érkezett. A negyedik oltás is kérhető már .
A karantén ideje 7 napra csökkent.