A BBC szerint a világon eddig páratlan koronavírus-szövődmények jelentkeztek egy ötvenes éveiben járó asszonynál, aki tavaly decemberben kapta el a betegséget. Állapota túlsúlya miatt gyorsan romlott, ezért került be a cambridge-i Addenbrooke’s Kórházba, miután a vírus következtében agykárosodást szenvedett és lebénult.

Az orvosok szerint nincs remény

A kórház dolgozói azt mondták, semmit sem tehetnek annak érdekében, hogy állapota javulni tudjon, sőt az, hogy mesterségesen életben tartják sokkal nagyobb teher a beteg számára.

A bíróság nem engedélyezte, hogy befejezzék a nő életfenntartó kezelését

Az asszonyt gépek tartják életben, de az orvosok szerint már nem fog felépülni. A családja mégsem képes elengedni, ezért bíróságra vitték az ügyet. A november eleji tárgyaláson a bíró nem engedélyezte, hogy véget vessenek a nő életének. Megállapították, hogy a nő állapotával kapcsolatban további bizonyítékokra van szükség, valamint a család véleményét is figyelembe kell venni a döntéshozásban.

A nő egyik gyermeke azt mondta, hogy a hozzátartozók örülnek bíróság döntésének.

„Majdnem elsírtam magam, amikor megtudtam. Annyira megkönnyebbültem, mintha egy tonna téglát emeltek volna le rólam” – tette hozzá a beteg nő gyereke.