„Még mindig szüksége van egy ECMO-képességgel bíró ágyra. Csak egyre van szüksége!” – írta Gina szeptember 19-ei Facebook-üzenetében megjegyezve, „szembe kell néznie a zord valósággal”, férjének „ez az egyetlen esélye, hogy életben maradjon”. Arra kért mindenkit, hogy ha vannak kapcsolatai, használja őket, mert kifogytak az időből és a lehetőségekből. Majd üzenetét azzal zárta: „Köszönöm, és imádkozzatok továbbra is!!! Nem adjuk fel a reményt!!!”

Sajnos azóta kiderült, hogy nem sikerült biztosítani Reed számára az életmentő gépet. A járvány miatt ugyanis nem mindig áll rendelkezésre elegendő ebből a kritikus ellátási helyzetekben használatos gépből, de kevés az ECMO-gépekhez értő szakember is.

Szeptember 20-án, egy nappal Gina üzenete után, a férje meghalt, feleségét és 12 gyermekét hagyva hátra. A feleség Gina, és a gyerekekCayla, Mason, Leiah, Connor, Reece, Lily, Morgan, Lance, Chase, Hensley, Casen és Rykerszámára a GoFundMe kampányt indított, hogy a család ki tudja fizetni a kórházi számlákat.

„A Hickson család és az egész közösségünk elvesztett egy kedves, szerető, erős és elhivatott férjet, apát, testvért, fiút, közösségvezetőt és sokak drága barátját a Covid–19-cel szemben folytatott hosszas küzdelem után” – írta egy kampányszervező az adományozási oldalon, amely szeptember 23. délutánig közel 60 000 dollárt gyűjtött össze.