Szívszorító történetet mesélt el a Maszolnak Bekő Levente: a koronavírus következtében sokáig úgy állt, mindkét szülőjét elveszíti. Azonban édesanyja szerencsére mégis felgyógyult – édesapját azonban elvesztette.

A férfi elmondása szerint ugyan a négytagú család márciusban az elsők között vette fel az oltást, de az idős szülők szervezetét még nem erősítette meg annyira a vakcina, hogy ellen tudjanak állni a koronavírusnak, így a második dózis felvétele előtt mindketten megbetegedtek. A későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy már az első oltás előtt mindketten megfertőződtek, így az állapotuk rohamosan romlott: előbb a 72 éves apát, majd néhány nappal később 66 éves feleségét is kórházba kellett szállítani.

 

Fotó: Pixabay

A férfi kezdetben még a körülményekhez képest elég jól volt, ekkor mondta azt Leventének, amibe a férfi még ma is beleborzong: „remélem, édesanyád jobban lesz és túléli, mert én nagyon gyenge vagyok, nem biztos, hogy nekem is sikerül”. Az alacsony oxigénszaturáció következtében hallucinációk kezdték gyötörni, kitépte a vénakanült, levette az oxigénmaszkot, és ellenszegült a kezelésnek. Mivel úgy tűnt, csak a kezelés segíthet a férfin, Levente beleegyezett, hogy helyezzék az édesapját mesterséges altatásba. Két hét alatt azonban egyre több szervét támadta meg a koronavírus, és végül az orvosok azt jelezték: egy ember bemehet elköszönni a férfitól, mert esélytelen a gyógyulása.

Eközben az édesanya, aki mit sem tudott férje szenvedéseiről, egyre jobban érezte magát, ezért végül az orvosok hazaengedték. Amint felgyógyultan belépett az otthonukba, a család megkapta a szörnyű hírt: az apa szervezete feladta a harcot. Mintha megérezte volna, hogy a szerelme már biztonságban, ismerős környezetben van, és így már ő is továbbmehet – összegezte megtörten Levente.