Élet és halál között lebeg az a kislány, akit hosszú órákra az óvodabuszon felejtettek még kedden Tomajmonostorán. A járat a környék településein reggelente begyűjti a gyerekeket, hogy elszállítsa az intézménybe, majd délután haza is vigye őket. Eddig tisztázatlan körülmények között senki nem vette észre, hogy Inez Flóra nem szállt le a járműről. A busz leparkolt, és vélhetően nagyon gyorsan felmelegedett a légtere. A fatális hiba csak akkor derült ki, amikor T. István buszvezető délután a buszhoz ment. Azonnal értesítették a mentőket, később helikopterrel szállították a debreceni kórházba Flórát. A Bors ott érte utol Kovács Esztert, az aggódó édesanyát.

Ez maga a poklok pokla

– Senkinek nem kívánom, hogy átélje, amit én, viszont a sofőrnek azt kívánom, hogy szenvedjen háromszor annyit, mint a kislányom. Azon a napon a buszon egyedül ő vigyázott a gyerekekre – fakadt ki a Borsnak Eszter.

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy ő hibázott, remélem, meg is kapja a méltó büntetését. Még beszélni sem tudtunk a történtek óta a gyermekünkkel, mert nincs olyan állapotban. Ma alhatok először mellette, Flóra nincs jobban, de az orvosok biztatnak.

Fotó: Bors

Feddhetetlen család

T. István, a szóban forgó busz Kunhegyesen élő vezetője házát a Bors megtalálta, de a férfi semmilyen jelzésre nem reagált. Vélhetően az épület falai között bujkált.

A felesége, Judit egy köztiszteletben álló pedagógus. Engem is tanított. Csak jókat tudok mondani a házaspárról – mondta egy helybéli. Végül ifjabb T. Istvánnal, a sofőr fiával tudott a Bors beszélni a családból.

Összetört a vezető

Az édesapámat nagyon megviselték a történtek. Külön kérték, hogy a vizsgálatok lezártáig senkinek se nyilatkozzunk, de egyébként sem rendelkezem a szörnyű esettel kapcsolatban elegendő információval – mondta a férfi. A felvetésre, hogy a család ismerősei szerint tartani lehet attól, hogy a sofőr kárt tesz magában, a fiú így válaszolt:

Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni. Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk – fejezte be a fiú.