RETRO RÁDIÓ

Ezt tényleg így kell csinálni? Biciklizésre kényszerítenék a fővárosban autózókat





Az LMP további kerékpársávokat jelöltetne ki Budapesten, tovább növelve ezzel a dugók számát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.28.
dugó

Budapesten egyre elviselhetetlenebb a közlekedés. A forgalmi káoszt tovább súlyosbítják a Nagykörúton kijelölt biciklisávok is.

Az LMP Budapesten nem behajtási díjat, hanem útdíjat vezetne be - írja a Magyar Nemzet.

Mindenhol hatalmas torlódások alakultak ki az elmúlt időben (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

„Csak támogatni és üdvözölni tudjuk a Levegő Munkacsoport azon kezdeményezését, hogy Budapesten ne behajtási díjat, hanem budapesti útdíjat vezessenek be” – mondta Ferenczi István, az LMP budapesti elnöke, elnökségi tagja, aki újabb kerékpársáv kijelölését kérte a Nagykörúton a fővárostól ma reggel. Szerinte amióta a körúton kerékpársáv van, azóta feleakkora a dugó, mint korábban, biciklivel pedig szépen lehet haladni.

Arra is felszólította Karácsony Gergelyéket, hogy az Üllői úton, a Soroksári úton és a Váci úton is biztosítsák a kerékpársávokat a közeljövőben. Szerinte „ösztönzőkkel” kell rákényszeríteni a fővárosiakat és az agglomerációban élőket arra, hogy „tegyék le az autót és vegyék fel a bérletet vagy a biciklit”.

Ilyen lenne az útdíj, amit a kerékpárosoknak is fizetniük kellene. Ferenczi István emellett azt is javasolta, hogy csökkentsék a kerékpárok és a kerékpár-szervizelés áfáját.

„Kerékpárral érkeztünk erre a sajtótájékoztatóra, és kerékpárral is fogunk továbbmenni” – tájékoztatott minden érdeklődőt Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke, Újpest alpolgármestere. A baloldali politikus azt elismerte, hogy a kerékpáros közlekedést fejleszteni kell, de mindenkit arra kért, hogy ezzel együtt is biciklizzen Budapesten. Kanász-Nagy Máté szerint a Karácsony Gergely megválasztása óta egyre növekvő dugókra az a megoldás, ha az emberek biciklizni kezdenek.

A társelnök azt üzente minden elégedetlenkedőnek (köztük Hollik Istvánnak is), hogy pattanjanak kerékpárra. A Fidesz kommunikációs igazgatója egyébként az autóslobbit támogatja az LMP társelnöke szerint.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Karácsony Gergely biciklisávjai és a rossz időben elindított fejlesztéseinek köszönhetően Budapest forgalma teljesen megbénult a reggeli órákban. Az autók lépésről lépésre, dugóból dugóba vánszorogtak.





Ezeket olvastad már?
Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás