Van neked is otthon? Ide vidd - Budafokon folytatódik a Bosnyák téri kabátakció – Videó





Zoltán Tímea az utcán élőknek kívánt segíteni, a budafoki folytatásból a hosszúra nyúlt karantén miatt bajba kerültek sem maradnak ki.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.03.01.
XIV. kerület XXII. kerület Kabátakció Bosnyákról Budafokra

Zoltán Tímea a Bosnyák téren a piac és a templom között állított fel egy állványt tavaly év végén, amelyre ingyen elvihető férfi és női kabátokat helyeztek ki az adventi időszakban. A jól bevált kezdeményezést látva bevetettük helyi ismeretségünket, és sikerült elérnünk, hogy az egykori kempelenes diák segítő akciója Budafokon, az Ipartestület előtt folytatódjon március 15-éig.

Budafokon az Ipartestület kerítésére tehetünk, és innen vihetünk kabátot – a készlet erejéig – március 15-éig (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Nézze meg videón is!

Zoltán Tímea Anna a Debreceni Református Egyetem Hittudományi Karának teológus hallgatója és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, Kecskemét City Balettjének asszisztense, aki büszke kempelenesnek vallja magát, hiszen a budafoki Kempelen Farkas Gimnáziumban érettségizett.

Zoltán Tímea, a a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, Kecskemét City Balettjének asszisztense (Fotó: Zoltán Tímea)

Budaiként a Blahán

– Budai gyerekként nőttem fel, sokáig csak hallottam arról, amivel 18 éves koromban napi szinten szembesültem. A Blaha Lujza térre költöztem, ahol a hajléktalanok mindennapjait testközelből ismertem meg – mesélte Timi, mi indította őt a Bosnyák téri ingyenes kabátosztásra.

Egy vállfán felakaszthatjuk, amit ide szánunk (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

– Ebben a kezdeményezésben az a jó, hogy nem kell senkinek sem magyarázatot adni, miért van szüksége egy kabátra. Aki leakaszt innen bármit is, az rászorul. Aki ide kihozza a már számára felesleges holmit, abban megszületik a segíteni akarás vágya, és tudja, hogy bárkihez is kerül a kabátja, annál biztosan jobb helyen lesz, mint nála.

Az ötletgazda hozzáteszi, ami a Bosnyák téren az adventi időszakban létrejött, az számára egy közös csoda.

Erzsike néni a barátom lett

Erzsike a Bosnyák térről Timivel (Fotó: Zoltán Tímea)

– Hihetetlenül hálás vagyok ezért az összefogásért, mert én hiába tettem volna ki egy fogast, rajta két-három kabátommal és egy kis felirattal, ha az emberek nem hoztak volna ennyi adományt nap, mint nap. Timi elárulta, ő is kapott ajándékot ezzel az egésszel.

– Feltűnt egy idős hölgy a fogasnál, aki minden nap több órán át rendezgette a hozott kabátokat, takarított, vigyázott a rendre, és mindenkihez volt egy jó szava. Elmondta, hogy szívesen jár ki naponta ide, úgy érzi, hogy ebben tud és akar is segíteni. Erzsike néni a barátommá lett.

Budafok, Ipartestület, Mária Terézia utca 60. (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Egykori lakóhelye felkarolta az ügyet

Timi örömmel fogadta felvetésünket, hogy egykori lakóhelyén folytatódhatna tavaszig a kabátakció. Budafokon az Ipartestület Mária Terézia utcai székháza szokott hasonló civil összefogásnak, szociális tevékenységnek helyet adni. Megkeresésünkre Jurás László elnök készségesen a jó ügy mellé állt.

Nemes Anikó és Jurás László tartja rendben a helyszínt (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

– Ha egy volt kerületi, kempelenes diák segítő akciójáról van szó, természetesen benne vagyunk. Mi vállaljuk, hogy ügyelünk a rendre, és március 15-éig lehet ide jönni kabátért, ingyen vihető bárkinek, akinek szüksége van rá, hiszen nagyon hosszúra nyúlt ez a járványidőszak, ami nagyon megnehezítette sokak életét. Jurás László hozzátette, segítségükre lesznek a Budafoki Agyalok is.

Most csak kabát!

A március 15-éig tartó szociális akcióban csak kabátok szerepelnek (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Nemes Anikó „főangyal” a Metropolnak elmondta, időről időre szerveznek ők is ruhaosztást nagycsaládosoknak, rászorulóknak.

– Most azt kérjük, aki adna, csak kabátot hozzon, ebben az akcióban, itt kint, a kerítésre akasztva ennek tudjuk a kulturált feltételeit biztosítani. Minden kabátadományt szeretettel fogadunk, és mindenkit arra biztatunk, ha talál magának vagy családtagjának megfelelőt, vigye, és használja egészséggel!





Ezeket olvastad már?
Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás