Szeptember 2-án, az iskolákkal együtt nyitja meg kapuit Pasarét újonnan elkészült közösségi háza, amelynek 180 főt befogadó, gyermekjátszóval ellátott nagytermében az első program Berecz András és fia, Berecz István estje: Apja-fia lesz látható, majd egész évben minőségi színházi és zenei produkciók várják a látogatókat.

Pasaréti Közösségi Ház

Megújult Pasarét! (Forrás: Pasaréti Közösségi Ház)

Sokan kérdezik, miért volt szükség itt egy ilyen házra, ahol jól működik a közösség, köszönhetően a ferences atyáknak és az itt élő lakóknak. Egyrészt a programok már nem fértek el egy ideje, a kultúra hiányzik a környékről, és ami kifejezett szívügyem, miután 4 kamasz édesanyja is vagyok, hogy nélkülözhetetlen volt egy tér, ahol a fiatalok személyesen találkozni tudnak: játszani, sportolni, szórakozni. Mindezt biztonságosan” – hangsúlyozta a ház létjogosultságát Ugron Éva, az intézmény vezetője.

Pasaréti Közösségi Ház

A hely és a programok kialakításánál gondoltak a kimozdulni vágyó anyukákra, családokra, nyugdíjasokra is (Forrás: Pasaréti Közösségi Ház)

A hitéleti események ugyanúgy meghatározó szerepet töltenek be a közösségi házban, mint korábban, amikor csak egy óvoda és a gondviselés háza adott helyet a plébániai programoknak. A kívül Bauhaus-, belül pedig modern, loft stílusú épületben helyet kapott egy kápolna is, amely kiválóan alkalmas a közösségek, hittancsoportok imádságára, szentmiséjére, de ez lehet a keresztelők, házassági jubileumok helyszíne is.

Pasaréti Közösségi Ház

A közházban neves szakpszichológusok ingyenesen fogadják a rászorulókat (Forrás: Pasaréti Közösségi Ház)

Büszke vagyok rá, hogy létre tudtunk hozni egy családpasztorációs központot, ahol neves szakpszichológusok, családterapeuták, egyházjogászok, ferences atyák fogadják a rászorulókat, kortól függetlenül, teljesen térítésmentesen. Lesznek csoportos foglalkozások, előadások, és egyénileg is lehet beszélgetni, segítséget kérni. Ma már nem lehetséges, hogy egy elvált vagy abortuszon átesett kirekesztve érezze magát a közösségből, egyedül legyen a problémájával” – tette hozzá az igazgatónő.

Pasaréti Közösségi Ház

A négyszintes épület tetején tetőteraszt alakítottak ki, ahol grillezni, a kertben pedig csocsózni is lehet (Forrás: Pasaréti Közösségi Ház)

Rengeteg program várja a Pasaréti Közösségi Ház látogatóit

A kisgyermekes délelőtti rendezvényeken túl társadalmi beszélgetős estek, üzleti reggelik, pódium színházi előadások, zenei koncertek kerültek föl a programok közé, valamint a klubélet újraélesztése is kifejezett célkitűzése a ferences rendtartomány által működtetett Pasaréti Közösségi Háznak.

További információkat a www.pasaretikozossegihaz.hu oldalán találsz.