A kistarcsai rendőrök azonosították azt a 16 éves fiút, aki a gyanú szerint egy babakocsit toló asszonytól akarta elrabolni a táskáját, sikertelenül.

Egy internetes portálon közzétett bejegyzés alapján indult eljárás a rendőrségen, amiben leírták, hogy egy lány szemtanúja volt egy 2021. szeptember 14-én délután történt bűncselekménynek, amint egy babakocsit toló nőt a kerepesi HÉV-megállóban egy férfi próbált kirabolni – írja a Police.hu.

A támadó minden erejével megpróbálta elvenni áldozatától a táskát, ami a babakocsira volt akasztva, ám a kismama erélyes fellépésnek köszönhetően, nem járt sikerrel.

A nyomozóknak hamar a látókörébe került a 16 éves fiú, akit végül szeptember 23-án fogtak el.

A fiatal kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt részben ismerte be, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében elmondta, hogy ő ugyan nem alkalmazott erőszakot, bántani senkit nem állt szándékában, csak a táskát akarta elvenni a nőtől.

Júniusban a gödöllői HÉV-en történt egy borzalmas támadás

Ott egy fiatal férfi akart megerőszakolni egy 55 éves nőt.

Az asszony munkából tartott hazafelé 2021. június 25-én délután, a HÉV-szerelvényről Szilasliget megállónál szállt le, majd egy földúton gyalogolt tovább. Először csak lépéseket hallott maga mögött, majd megfordulva lökést érzett a vállán. Az ismeretlen férfi a hanyatt eső nőre tornyosult, majd egyértelműen tudomására hozta erőszakos szándékait.