Várhatóan augusztus közepén indulhat meg a vonatközlekedés egy vágányon. A cél, hogy a szeptemberi iskolakezdéstől már mindkét vágányon biztosítsák a vonatforgalmat. Addig a Budapest–Szob vonal Nagymarostól északra lévő szakaszára utazók pótlóbuszokat, illetve vonatpótló hajókat vehetnek igénybe. A 12-es számú főút lezárása miatt a Nagymaros és Szob közötti pótlóbuszok kerülő úton, Kóspallag–Márianosztra felé közlekednek – írta a MÁV pénteki közleményében, miután felmérték a csütörtöki brutális esőzések okozta kárt.

Készítette: MÁV, MÁV-START

A Szob alsó és Zebegény megállóhelyekre utazók a Szob–Zebegény között közlekedő pótlóbuszt vehetik igénybe. Nagymaros és Zebegény között pedig vonatpótló hajók járnak.

A vonatok Nagymaros és a Nyugati pályaudvar között menetrend szerint közlekednek. A Nagymaroson túlra utazóknak célszerű Kismaros állomáson átszállni pótlóbuszra, a Zebegénybe hajóval utazók pedig Nagymaros-Visegrád vasúti megállóhelytől közelíthetik meg leggyorsabban a hajóállomást.

Készítette: MÁV, MÁV-START

A vonalon közlekedő Szob, Párkány határállomáson ki- és belépő nemzetközi vonatok kerülő úton közlekednek Komárom, illetve Rajka érintésével, az utasoknak hosszabb menetidővel kell számolni. Továbbra is a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda érkeznek.

Készítette: MÁV, MÁV-START

Nagymaros-Visegrád és Zebegény között június 10-től vonatpótló hajó is segíti az utasok eljutását, erről a MÁV oldalán több részletet is elárulnak.

Készítette: MÁV, MÁV-START