Durvábbnál is durvább időjárás tombol az Egyesült Államok nyugati partvidékén - Videó!





A karácsonyi hétvégi viharok miatt hó borította közép-európai idő szerint hétfőn az Egyesült Államok nyugati partvidékét, autópályákat kellett lezárni Észak-Kalifornia és Nevada hegyes vidékein, az előrejelzések szerint Sierra Nevadában is fennakadások várhatók napokig a közlekedésben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.27.
extrém időjárás

A Nevada állambeli Reno hatóságai szerint három ember sérült meg, amikor húsz autó rohant egymásba a 395-ös főúton, ahol korlátozott látótávolságról számoltak be a gépkocsivezetők. A 90-es főút a kaliforniai Colfaxtól a Tahoe-tó térségén át a nevadai határig helyi idő szerint legalább hétfő késő estig zárva lesz.

A kaliforniai közlekedési igazgatóság számos más utat is lezárt, és a közlekedés nehézségeire figyelmeztette az autósokat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat renói részlege már vasárnap arra figyelmeztetett a Twitteren, hogy valamennyi útvonalon késlekedés várható. Az erős széllökések miatt a szolgálat viharriasztást adott ki kedd hajnalig a Tahoe-tó térségére.

A viharos időjárási zóna a déli San Diegótól az északi Seattle-ig húzódik

Kalifornia északi vidékein 70-80 centiméteres a hótakaró vastagsága. A térségben hat tagállamra adtak ki figyelmeztetést vihar-, és lavinaveszélyre. Észak-Kalifornia mellett Nevadában, Utah államban, Idahóban, Montanában és Coloradóban van érvényben a hóvihar-, és lavinajelzés.

Az oregoni Portlandban homokvihar tombolt, az előrejelzés szerint újabb, 6 centiméter vastagságú porréteg várható

Washington államban, Észak-Kaliforniában és Oregonban a viharok miatt több helyütt megszűnt az áramszolgáltatás, Montanában a meteorológiai előrejelzés „veszélyes fagyokra” figyelmeztetett, és arra, hogy a hideg szél miatt a hidegérzet egyes helyeken akár mínusz 46 Celsius fok is lehet.

Kalifornia déli részén heves esőzések pusztítanak

A szűnni nem akaró eső több helyütt földcsuszamlásokat okozott, emiatt a part menti egyik autópályát a San Francisco-i öböltől délre fekvő Big Sur térségében 64 kilométer hosszan le is kellett zárni.

Dél-Kaliforniában a zivatarok, az erős széllökések és a heves esőzés miatt víz öntötte el sok város utcáit, és több helyen megszakadt az áramszolgáltatás. Fák dőltek ki, épületek rongálódtak meg - például Santa Barbara környékén -, de sérülésekről nem érkeztek jelentések.

A vihar okozta elektromos meghibásodások miatt részlegesen le kellett zárni a Los Angeles-i repülőtér egyik terminálját. Ugyanakkor Kalifornia egyes részein megkönnyebbüléssel fogadták a sorozatos viharokat, a Sierrában a több hetes szárazság után veszélyesen alacsony volt hómennyiség. A hét végi hóesés következtében a normális hómennyiség 114-137 százaléka várható, a magasabban fekvő hegyekben a hóréteg vastagsága várhatóan eléri a 2,4 métert.

Míg az Egyesült Államok nyugati partvidékén viharok tombolnak, addig több déli tagállamban szokatlanul meleg van. A texasi-oklahomai határon például 32 Celsius fokot mértek hétfőn, a texasi Houstonban pedig 27 Celsius fok volt a hőmérséklet.





Ezeket olvastad már?
Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás