Hétfőn a hőség és a várható záporok, zivatarok miatt adtak ki riasztást, azonban az elkövetkező napokban már 2-es fokozatú figyelmeztetés is érvényben lesz.

A hét első munkanapján az ország keleti és nyugati részén lehet kiadósabb esőzésre számítani, miközben a nappali legmagasabb hőmérséklet 30 és 35 fok körül alakul.

Ez várható kedden és szerdán is, majd csütörtökön meglódul a hőmérő higanyszála és akár 39 fokig is felkúszhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken egy hidegfront érheti el hazánkat.

Összességében több helyen van esély záporra, zivatarra. A délnyugati szél nagy területen megerősödik, helyenként – nem csak zivatar környezetében – viharossá is fokozódik. A szél délutántól a nyugati megyékben északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 35 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon ennél több fokkal hűvösebb, míg a Tiszántúl egyes részein több fokkal melegebb is lehet – írják az oldalon.