RETRO RÁDIÓ

Kocsis Máté: Brüsszel megint meg akarja mondani, hogy mit gondoljunk





A Fidesz úgy gondolja, hogy sem a brüsszeli bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan gondolkodjon, és a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket - mondta a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.04.
gyermekvédelem

Kocsis Máté elszomorítónak nevezte, hogy olyan állításokat fogalmaznak meg Magyarországgal, illetve a pedofilellenes törvénnyel szemben, amelyek nem igazak.

Hangsúlyozta: a törvény kizárólag a gyermekek védelméről és a magyar gyermekek neveléséről szól. A bizottság által kifogásolt rendelkezés is úgy kezdődik, hogy tilos 18 éven aluliak - érthetőbben fogalmazva kiskorúak vagy gyermekek - számára különböző szexuális tartalmakat elérhetővé tenni, majd felsorolja ezeket a tartalmakat - magyarázta.

Hozzátette: azt pedig különösen nem írhatják elő, és senki nem kényszerítheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon a gyermekük bármilyen típusú szexuális propagandát vagy érzékenyítést, felvilágosítást.

Fotó: Havran Zoltán HZ Magyar Nemzet

A kormány álláspontja szerint a kiskorú gyermekeket meg kell védeni a médiában és az interneten őket érő, életkoruknak nem megfelelő szexuális témájú tartalmaktól. Emellett kiskorúaknak szóló felvilágosító előadásokat csak a megfelelő képzettséggel rendelkező személyek és szervezetek tarthatnak a szülő egyértelmű beleegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal - jelentette ki Kocsis Máté.

Szerinte az látszik, hogy a Soros-féle hálózatok aktívak a témában

Míg az idősebb Soros a migráció kapcsán hergelte az európai közvéleményt Magyarország ellen, fia a gyermekvédelmi törvény kapcsán teszi ugyanezt - mondta.

A frakcióvezető megjegyezte: az EU vezetőitől vagy a holland miniszterelnöktől is teljesíthető elvárás lenne, hogy megismerjék a törvényt, amelyről beszélnek.

Azt gondolhattuk, hogy az európai értékek közé sorolható közmegegyezésen nyugszik az, hogy a gyermekeket az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól óvni kell - fogalmazott Kocsis Máté.

Óvni kell a gyermekeket Fotó: Shutterstock/illusztráció

Leszögezte: a törvény csak erre irányul, illetve arra, hogy a szülők saját gyermekük nevelésével kapcsolatos előjogát megerősítse.

Közölte: a pedofilellenes és gyermekvédelmi törvény összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senki jogait, hiszen nem a felnőttekre vonatkozik.

Véleménye szerint nem fenntartható álláspont a bírálóktól az, hogy a szülőket ettől a joguktól meg akarják fosztani, és azt állítják, hogy legitim dolog akár 5-6 éves gyermekek számára a szexualitást bármilyen módon propagálni. Itt nem egy objektív tájékoztatásról van szó, vagy felvilágosításról, hanem életkornak nem megfelelő tartalmak közzétételéről - hangsúlyozta.

Hozzátette: ez nem a szabadság körébe tartozó dolog, és az erőszakos LMBTQ propagandának a gyermekek felé történő közvetítését korlátozza a magyar törvény úgy, hogy közben megerősíti a szülők jogait.





Ezeket olvastad már?
Csak az igazán profik szúrják ki – meg tudod találni az elveszett iránytűt?

Csak az igazán profik szúrják ki – meg tudod találni az elveszett iránytűt?

Brutális baleset a Hegyalja úton: döbbenetes, kik ültek a felborult kocsiban

Brutális baleset a Hegyalja úton: döbbenetes, kik ültek a felborult kocsiban

Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Óriási a baj: az iskolából még elindult, de nem ért haza a 12 éves magyar kisfiú

Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Ha eddig rosszul érezted magadat az időtől, most egyenesen szenvedni fogsz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás