Két éve jegyesek, most úgy döntött összeházasodik majdnem 100 éves csillárjával egy brit nő. Amanda Liberty nyitott az objektofíliára, vagyis képes szerelmes érzelmeket táplálni egy tárgy iránt. Továbbá nem tekinti őket élettelen tárgyaknak, mint a legtöbb ember, hanem mint érző lényként kezeli azokat.

Nemrég szokatlan vonzalma miatt egy műsorba is meghívták Amandát, aki egyebek között azt is elárulta: először egy dobkészletbe volt szerelmes, és most azt tervezi, hogy hozzámegy egy Luminere nevű német csillárhoz. A 93 éves csillárt először 2016-ban látta meg az eBayen, amibe – elmondása szerint – azonnal szerelemes lett. Miután meglátta a csaknem száz éves csillárt, Amanda azt mondta, hogy „két hétig nem tudta kiverni a fejéből”. Ennek hatására megrendelte csillárt, amit Németországból szállítottak az Angliában található Leeds nevű városba, ahol a hölgy él.

„Sokáig nem értettem, hogy őszinte legyek, de mindig elfogadtam magam, olyannak, mint amilyen vagyok” – állította a nő, aki szerint az emberek felé nem képes olyan mély érzéseket táplálni, mint a tárgyak iránt. Ami még inkább meglepő, hogy példája nem egyedülálló, ugyanis japánban ismert az animizmus, ami egyfajta vallás. Ezek az emberek érzékelik a tárgyak energiáját, így érzelmi kötődést is képesek kialakítani velük – írja a News18.

Az alább látható videó még 2019-ben készült, amikor Amanda még csak tervezgette a házasságot a csillárral.