Egy nem mindennapi életmentésről számolt be a rendőrség közösségi oldalán.

A BRFK még hétfőn egy óbudai gyógyszertárból kapta a bejelentést, egy középkorú nő telefonált, aki nagy mennyiségű nyugtatót vett be.

A telefonáló nem árulta el sem a nevét, sem azt, hogy hol lakik. A gyógyszerészek próbálták kérdezgetni, hátha megtudnak tőle valamilyen információt, de a nő csak annyit mondott el, hogy milyen gyógyszert vett be, majd letette a telefont” – írta a BRFK Információs Portál a közösségi oldalán.

A bejelentést Horváth Andrea Ildikó zászlós kapta, aki a III. kerületi Rendőrkapitányság járőrpárosát, Onder Béla főtörzsőrmestert és Csortán Tímea őrmestert küldte a gyógyszertárba, hogy több információt megtudjanak a balesetről.

Nem volt könnyű helyzete a rendőröknek (Fotó: MTI/Varga György)

A rendőrök csak annyit tudtak, hogy egy nőről van szó, aki középkorú, és hogy vényköteles nyugtatót vett be. A gyógyszerészek rögtön el is készítettek egy listát, hogy receptre kik vásárolták náluk az utóbbi időben azt a fajta gyógyszert. Az adatokból az ügyeletes és a járőrök három kerületi címre szűkítették a vásárlók listáját, majd sorban ellenőrizték azokat.

Az ötletük bevált, és a kiválasztott cím egyikén megtalálták a segítségre szoruló nőt, akinek a lakásajtaja nyitva volt, ő pedig az egyik szobában az ágyon feküdt. A hölgy eszméletlen állapotban volt, és már beszélni is alig tudott. Mellette volt egy gyógyszeres doboz is, amiből, több mint 90 szem gyógyszer hiányzott.

A két járőr a mentők kiérkezéséig próbálták ébren tartani a 61 éves nőt. Az asszonyt stabil állapotban szállították kórházba.