Az American Airlines járata körülbelül másfél óráig volt a levegőben, majd vissza kellett fordulnia, mert a Miamiból felszálló gép egyik utasa nem volt hajlandó maszkot viselni – közölte a légitársaság. A leszálláskor a rendőrség várta a 129 utast szállító AAL38-as járatot, amelyről egy 40 év körüli nőt kísértek le a gépről, akit a légitársaság a további vizsgálatig eltiltott attól, hogy utazhasson járatain. A londoni Heathrow-ra induló járat utasainak utazását áttették csütörtökre, egy másik járatra – számolt be az incidensről a CBS NEWS.

Köszönjük legénységünknek a professzionalizmust, és elnézést kérünk ügyfeleinktől a kellemetlenségért” – áll az American közleményében.

Mindenki meg volt döbbenve” – miután leszállt a szerdai járatról.

Egy másik utas azt mondta, hogy csalódott.

Nem igazán mondtak semmit, és nem hiszem, hogy a légiutas-kísérőknek is mondtak bármit is, mert csak annyit tudtak mondani, hogy extrém incidens történt egy utassal, és meg kellett fordulniuk” – mondta az állomásnak.

A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal szerint a légitársaságok tavaly közel 6000, az idei év első két hetében pedig 151 hőzöngő utasok miatti incidensről számoltak be. A legtöbb esetben a probléma a maszkviselésből adódott.

Nyáron feltehetőleg megnövekszik majd az utasforgalom – Fotó: Pixabay