Nem hétköznapi bűncselekményre derült fény az Egyesült Államokban, Texasban. Egy tanár éveken keresztül büntetés nélkül bántalmazott egy kiskorú fiatalt. A 31 éves Mara Lee Bodine a Tomball Intermediate School középiskolás diákjait tanította, egészen szombati letartóztatásáig.

Egy 13 éves diák ugyanis kétségbeesetten tárcsázta a rendőrséget segítségért könyörögve. Állítása szerint volt tanítója nem megfelelő kapcsolatot ápolt vele, több éven keresztül szexuálisan bántalmazta.

Bodine időt szánt rá, hogy a fiú közelébe férkőzzön, és érzelmi kapcsolatot alakítson ki vele. A rendőrség a nyomozás során pedig bizonyítékokat is talált, ami igazolta a tanuló állításait.

(Képünk illusztráció/Pixabay)

„A vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy két és fél–három évig zajlott a tanár és diákja között a viszony. A közösségi médián szöveges üzenetek és egyéb bizonyítékok is igazolták ezt. A rendőrség elsődleges feladata most azt, hogy megállapítsa: más gyerekek ellen is követett-e el hasonló szörnyűségeket” – árulta el a rendőrségi szóvivője a Crime Online oldalán.

A bírósági dokumentumok szerint Bodine beismerte, hogy szexuális kapcsolatban állt az áldozattal. De azt állította, hogy már felvette a kapcsolatot az iskola igazgatójával, hogy jelentse: zaklatja a diákja, és öngyilkossággal fenyegeti. A nő az is hozzátette: a hallgató feltörte a telefonját, hogy manipulálja a fotóit.

Mindezek fényében a diák és a tanár vallomása merőben eltérő. A tanuló az eset kapcsán arról is beszámolt, hogy kezdetben egy videójátékon keresztül ismerkedtek meg, miután a tanárnő elvált, és külön költözött családjától. A játékok után eljutottak a fotók cseréjéig, s utána a titkos légyottokig is. Állítása szerint egyszer az osztályteremben, még többször a nő kocsijában lettek egymáséi.

Mara Lee Bodinet 100 ezer dolláros (kb. 42 millió forint) óvadék letétele után szabadlábra helyezték a tárgyalásáig. Ez idő alatt viszont önként lemondott tanári posztjáról. Arról azonban nem beszélt a tanuló, miért pont most hozta nyilvánosságra titkos kapcsolatát volt tanárnőjével.