A halottkémet is sokkolta a hír, miért kellett elveszítenie egyhetes csecsemőjét egy édesanyának. Az apró Kaylan Coates a sorozatos műhibák és téves szakmai döntések miatt születése után néhány nappal meghalt. A notthinghami kórházban nem foglalkoztak vele, hogy az édesanya Hayley Coates császármetszést kért és azzal sem, hogy az újszülött később milyen gyötrelmeket élt át. Sőt tudták, hogy veszélyeztetett terhes, mégis egy éppen akkor végzett szülésznőt osztottak be hozzá.

Az orvosszakértő megállapította, hogy a tragédia, elkerülhető lett volna, ha a kórház személyzete nem ennyire figyelmetlen. A kislány ugyanis alacsony pulzussal és oxigénhiányosan jött a világra. A koponyáját egy csipesszel felsértették, ami miatt agyvérzését kapott. Kaylant romló állapota miatt lélegeztetőgépre helyezték, míg végül már annyira legyengült a szervezete, hogy belehalt egy fertőzésbe.

Bower asszony, aki a halál okát megállapította, arra a következtetésre jutott, hogy a kislány súlyos fertőzés, oxigénhiány és a szülés okozta trauma miatt halt meg, amelyeknek a szakszerűtlen kórházi ellátás volt az oka. „Kaylan halála után az első néhány hónapban Hayley nem hagyta el a házat. Kisfia halála kihatott a mentális egészségére, és amíg nem lett hivatalos a halál oka, Hayley-nak fogalma sem volt arról, hogyan halt meg elsőszülöttje. Bár az eredmény nem hozza vissza, viszont remélhetőleg megakadályozza, hogy más csecsemők is hasonló sorsra jussanak. Így több szülőnek remélhetőleg nem kell ilyen pusztító veszteséget elszenvedniük, mint Hayleynek és családjának” – mondta Bower asszony.