RETRO RÁDIÓ

Ettől fél magyar lakosság több mint fele, ha a baloldal kerül kormányra





A magyar lakosság több mint fele úgy véli, a baloldal csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat, illetve emelné a munkavállalókat és a vállalkozásokat terhelő adókat – derül ki a Real-PR 93 friss kutatásából. Emellett 64 százalék vélekedik úgy, hogy a rezsiköltségek növekednének, ha a baloldal jutna kormányra.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2022.01.15.
felmérés

Bár minden tekintetben pesszimistábbak a vidékiek, mint a budapestiek, a rezsiköltségeket illetően még a fővárosi választók között is nagy többségben vannak, akik a baloldaltól a körülményeik negatív alakulására számítanak: a fővárosiak 57 százaléka, a vidéken élők 65 százaléka nyilatkozott így - számolt be a Magyar Nemzet.

A vidékiek féltik a családtámogatásokat, de pesszimistábbak a fővárosiak is

A vidéken élők többsége - 54-55 százalékos részaránnyal - úgy vélekedik, hogy a baloldal emelné a munkavállalói és vállalkozói adókat, valamint csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat. Ellenkező véleményen mindössze 27 százalék, illetve 32 százalék van.

A fővárosban élők a két utóbbi kérdésben megosztottnak látszanak, az optimista és a pesszimista vélemények között mindössze háromszázalékos eltérés van.

Számítanak a rezsiköltségek emelkedésére, ha nyer a baloldal

A Real-PR 93. közel fél évvel ezelőtti, augusztusi kutatása is azt mutatta, hogy a baloldali győzelem esetén negatív változásokra számítók aránya meghaladta az optimisták számát. Most a korábbinál öt százalékkal többen gondolják úgy, hogy a baloldal csökkentené a gyermekvállalási és családi támogatásokat, és hét százalékkal többen számítanak a rezsiköltségek emelkedésére.

(A Real-PR 93. grafikonja)

Jól látható, hogy a választók körében hatékony volt Márki-Zay Péter kommunikációja, közel kétharmadnyian (64 százalék) vannak felkészülve a baloldal esetleges választási győzelemét követően a háztartási rezsiköltségek emelkedésére – olvasható a Real-PR 93. kutatásához készített elemzésében.

 

Emlékszünk? Márki-Zay szerint így kell csökkenteni a rezsit

Mint ismeretes, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint a rezsicsökkentést úgy kell a lakosságnak egyén szinten megoldania, hogy az emberek ne fürödjenek, ne igyanak, ne főzzenek, és a villanyt se kapcsolják fel.

„Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat.” - jelentette ki tavaly novemberben Márki-Zay.

Egy, a saját oldalára feltöltött videójában pedig arról beszélt, hogy a rezsicsökkentés megszüntetéséről beszélt október közepén is. A Dobrev Klárával folytatott baloldali miniszterelök-jelölti vitája során többek között kifejtette, hogy nehéz kivezetni a rezsicsökkentést. Pedig szerinte a fenntartható gazdasághoz az embereknek – ahogy fogalmazott – érezniük kellene az energiaár-növekedést.

 





Ezeket olvastad már?
Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás