Újfajta csalásra hívta fel a figyelmet egy amerikai nő, miután biztonsági kamerás felvétel készült arról, ahogy egy idegen a kocsibeállójára leparkolva átveri a FedEx-futárt, és ellopja a csomagját.

Posted by Estefania Rauseo on Thursday, April 22, 2021

A Huntersville-ben élő Estefania Rauseo felháborodva osztotta meg a felvételt, amin látszik, ahogy a tolvaj leparkol a háza elé – épp a csomagszállító megérkezése után –, majd jogtalanul átveszi tőle az árut. A nő azért nézte vissza a felvételeket, mert nem találta otthon a férje megrendelt laptopját. A szállító cég pedig állította, aznap átvette azt – írja a wsoctv.com. A látottak megdöbbentették és kétségbeeséssel töltötték el, mert mint mondja, szinte naponta rendel valamit.

A nő azóta visszakapta a pénzét a FedExtől. A cég közleményében arra kért mindenkit, hogy ha hasonlót tapasztal, jelentse a hatóságoknak. Mint írták, a szállítóknak is érdekük a csalások megelőzése és a vásárlók kiszolgálása. A pórul járt nő szomszédja azt mondta, hogy a történtek után saját garázsbeállójához olyan mozgásérzékelőket szerelt fel, amelyek értesítést küldenek, ha bárki a háza elé parkol.

A helyi rendőrség szerint ez volt az első alkalom, hogy kamerafelvétel készült egy ilyen jellegű csalásról.