A Metropol is beszámolt róla, hogy szörnyű tragédiával végződött a jászberényi P. család balatoni vakációja. Az Alsóbélatelep egyik szabadstrandján fürdőző család két tagja, a 13 éves Zoltán, valamint a 17 esztendős Tamás is vízbe fulladt, és mindössze csak a szerencsének köszönhető, hogy a két fiú húga éppen nem a bátyjaival játszott.

Az összetört édesapa a Blikknek elmondta, hogy bár nem versenyszerűen, de tudtak úszni fiai. A testvérpár erős fizikummal rendelkezett, azonban nem voltak teljesen egészségesek. Zoltán és Tamás gyógyíthatatlan betegségben szenvedtek.

A P. család a fiúkkal

Utóbbi nyitott gyomorszájjal született, csak ülve lehetett altatni kicsiként, hogy ne fulladjon meg, mert a légcsöve folyton elzáródott. Tamás emellett alig hallott és gyengénlátó is volt. Zoltán autoimmun betegséggel és lisztérzékenységgel küszködött.

Korábban az apuka a TV2 Tények műsorában sírva beszélt a drámáról. A fiúk matraccal mentek be a tóba napozni, a bóját is elhagyták. Az üres matracokra nem sokkal később egy SUP-os figyelt fel, a fiatalabb fiút ő találta meg a vízben, testvérét azonban órákkal később a vízimentők hozták ki a Balatonból.