Betegeknek ajánlotta fel haját a 7 éves kislány - Dominika igazi hős!





Óriási szív szorult a 7 éves kislányba! Dominika a csodaszép hosszú hajkoronáját ajánlotta fel egy parókákat készítő alapítványnak, hogy így segítsen azokon, akik betegség miatt veszítették el a hajukat. A kislány a Metropolnak elárulta: noha az iskolában először bolondnak nevezték, most már nagyon büszkék rá.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.10.09.
adomány

-Az egész három évvel ezelőtt kezdődött egy budapesti strandon – kezdte a Metropolnak Dominika édesanyja, Veronika.

„Nekem hosszú a hajam, és én nem vagyok beteg, majd kinő”

–Az akkor négyéves Dominika elkezdett játszani egy vele egykorú kislánnyal, aki kopasz volt. Persze milyen a gyerekszáj, rögtön megkérdezte tőle, hogy miért nincs haja. Erre a kislány azt válaszolta, hogy „beteg vagyok, meg fogok halni”. Később az anyukája elmesélte, hogy a kicsi leukémiás. Dominika a hazafele úton kijelentette, hogy ha majd egyszer levágatja a haját, akkor egy ilyen kislánynak szeretné odaadni.

90 centis haja volt

„Nekem hosszú a hajam, és én nem vagyok beteg, majd kinő” – mondta akkor, és az ígéretét azóta sem felejtette el. A haja azóta csak nőtt és nőtt, és már több, mint 90 centiméter lett. Nem bírtuk tovább, levágattuk. A suliban először űrlénynek hitték, és a kisfiú, aki szerelmes belé, lelki beteg lett, de mostanra neki is megtetszett az új frizura – mesélte Veronika.

Büszkék rá a barátai

Nem csoda, hogy Dominikának már most komoly udvarlója van, hisz még csak hétéves, de hihetetlenül érett és intelligens.

–Segíteni akartam annak a kislánynak, akivel találkoztam a strandon. Az iskolában először azt mondták, hogy bolond vagyok, de szerintem nem is olyan rossz így, nekem tetszik. Azóta elmeséltem az osztálytársaimnak, hogy miért vágattam le, és most már büszkék rám – mondta lapunknak a kislány.

Paróka lesz az adományhajából

Mivel Dominika nem tudta annak a kislánynak az elérhetőségét, akivel évekkel ezelőtt találkozott és segíteni akart rajta, így a haja egyelőre a Curly Hajadományozó Alapítványhoz került.

A kemoterápia alatt általában kihullik a betegek haja, amit lelkileg nagyon nehéz feldolgozni. Ezért az alapítványunk hajakat gyűjt, amikből parókát készítünk, és eljuttatjuk daganatos megbetegedésben szenvedőknek. Ezt adományként, ingyen kapják meg tőlünk. Egy paróka elkészítéséhez ugyanakkor legalább 4-5 copf kell, így nagyon várjuk a hajadományozók és a betegek jelentkezését is az [email protected] címen – mondta a Metropolnak Fodor Bettina kuratóriumi elnök.





Ezeket olvastad már?
Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Ma 38 éve történt a csernobili atomkatasztrófa - így néz ki most az erőmű - galéria

Ma 38 éve történt a csernobili atomkatasztrófa - így néz ki most az erőmű - galéria

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás