Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra ismertetik a magyar kormány legfontosabb járványügyi intézkedéseit.

Orbán Viktor szerdán a Facebook-oldalán jelentette be, az óvodások és az alsósok április 19-én mehetnek vissza az iskolába, és segítséget kapnak a vendéglátósok.

A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát három és félmillió beoltott emberben határozta meg. Ha ezt elérjük – és reményeim szerint a következő hét közepén, szerdán, csütörtökön ez meglehet -, akkor kinyithatnak a teraszok. Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját. És hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, ezért az őket terhelő teraszdíjat eltöröljük” – mondta Orbán Viktor videójában.

A kormányfő mindenkit arra kért, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet.

Arra kérem Önöket, hogy a felkínált vakcinát fogadják el, és oltassák be magukat. Vigyázzunk egymásra, minden élet számít és ha így megy tovább, akkor együtt ismét sikerülni fog„ – zárta bejelentését Orbán Viktor.

A beoltottak száma hazánkban 3 090 994 fő, közülük 1 325 587 fő már a második oltását is megkapta.

5307 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 736 982 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 256 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 24 521 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 440 498 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 271 963 fő. 9848 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1156-an vannak lélegeztetőgépen.

Jövő héten nyitnak a teraszok, de kell-e hozzájuk védettségi igazolvány? – Kormányinfó

Posted by Szeretlek Magyarország on Thursday, April 15, 2021