Hatalmas csattanásra eszméltek vasárnap késő éjjel az ócsai főút, a Bajcsy-Zsilinszky út egyik házánál, aminek a kerítésénél két kocsi csapódott egyszerre az árokba, az egyik autó pedig még a ház kerítésének is nekirohant. Mint kiderült, a kihalt utakon éppen egy Porsche száguldott, ami előtt pedig egy Dacia akart befordulni szabályosan egy kisebb utcába. A Porsche sofőrje azonban sietősre vette a tempót, és egyenesen a másik kocsiba rohant, mindkettőjüket az árokba taszítva.

Hatalmas csattanás volt, mint egy mennydörgés, azt hittük, összedőlt valami. Nem láttuk, mennyivel jött a Porsche, de biztos, hogy nem lassan, mert még az árok beton­tetejét is lebontotta, ahogy belerongyolt az árokba – mesélte a Borsnak egy helyi szemtanú. – Pedig alig voltak az utakon ilyen késő este, szinte egy járgányt sem lehetett látni. Gondolom, ezért húzta ki ennyire az iramot a sportautós – ingatta a fejét a férfi, aki megjegyezte: a hosszú, egyenes szakasz teljesen belátható volt arrafelé. Elmondták, a luxuskocsi sofőrje magától mászott ki az árokba fordult járgányból, utasa azonban meg­sérült.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az utas a lábát fájlalta, érte mentő is jött – tette hozzá a tanú, aki elmesélte, ezután egy kisebb balhé is kerekedett, ugyanis megérkeztek a sérült utas rokonai, testvére pedig a lezárás ellenére a roncshoz akart rohanni.

Mindenképpen látni akarta a sérült testvérét, a végén a rendőröknek kellett lecsillapítaniuk őt, és udvariasan megkérték, hogy higgadjon le – mondta. A helyszínt a mentés idejére lezárták, a dabasi hivatásos tűzoltók és mentőegységek is kivonultak, akik áramtalanították a helyszínt, majd kiszabadították a Daciában rekedt utasokat, akiket úgy tudni, csak a hátsó szélvédőn keresztül tudtak kiemelni a roncsból, a Bors információi szerint az eset során összesen négyen sérültek meg. A két kocsit végül speciális mentőegység húzta ki az árokból.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Daruval kellett őket kiemelni. Nem volt egyszerű, de a csapatunk megoldotta a helyzetet – mondta a Borsnak a mentést végző csapat, az MMM Trans munkatársa, Erdős Norbert. A körülményeket vizsgálják, a továb­biakban vélhetően szakértők bevonásával.