A nyaralás tervezésekor sokak döntését befolyásolja az, hogy milyenek a strandok a két legkedveltebb nyaralóhelyen Magyarországon. Így az sem mindegy, hogy egy családi ebéd milyen áron jön ki, főleg hogyha egész héten a pihenés és a finom ételek fogyasztása a cél a fürdés mellett. A Ripost utánajárt a strandokon található áraknak.

A Velencei-tónál található agárdi szabadstrandon például egy sima lángos 500 forintba került, a sajtos-tejfölös változat 750 forintba. A legolcsóbb csapolt félliteres sört itt 620 forintért adták, a hekk 10 dekája 390 forintba került, a legolcsóbb tölcséres fagylalt pedig 450 forintért élvezhető. Ezen a helyen találtak egyedül a lap munkatársai főtt kukoricát a kínálatok között, ennek az ára 300 forint.

Az agárdi szabadstrand árlistája (Fotó: Vaskó Tamás)

A második állomáshely az agárdi stand volt, ahol – mint az első állomáson is – ingyenes a belépés. Itt a legalapabb lángost 900 forintért adták, a sajtos-tejfölöset 1100 forintért, a csapolt sör félliterje 600 forintnál kezdődött. Tíz deka hekk 500 forintba, és egy tölcséres fagyi 300 forintba került. Úgy tűnik, a sör és a fagylalt ára hasonló összegben mozog a tó körül, az ételárakban viszont lehetnek nagyobb eltérések.

Az agárdi strand árlistája (Fotó: Vaskó Tamás)

Végül a balatoni árak képviseletében Balatonföldvárra esett a választás, ahol az ottani szabadstrand kínálatában volt a legolcsóbb a lángos: a sima 450 forint volt, a sajtos-tejfölös 750, csakúgy, mint Gárdonyban.

A félliteres sör 620-ért ment, a hekkből tíz dekája 480 forintba, fagyiból egy gombóc 350 forintba került, az előre csomagolt tölcséres pedig 690 forintba, szóval úgy tűnik, a fagylaltok árában verhetetlen a Velencei-tó kínálata. A hekk árában, úgy tűnik, nincsen nagy eltérés a két város között.

A balatonföldvári árlista (Fotó: Vaskó Tamás)