RETRO RÁDIÓ

Öt éve lett öngyilkos a magyar sorozatgyilkos, de Balástyán még mindig kísért





Villanypásztorral kerítették körbe a balástyai rémként elhíresült Szabó Zoltán egykori házát. A sorozatgyilkos december 5-én, pontosan öt évvel ezelőtt akasztotta fel magát a börtöncellájában. Nevét holtában is félik Balástyán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.30.
hátborzongató

Noha már húsznál is több esztendő eltelt Szabó Zoltán rémtettei óta, ennyi idő sem volt elegendő ahhoz, hogy a sorozatgyilkos kitörlődjön a balástyaiak emlékezetéből. 2004 szeptemberében ítélték jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre. Egy időben rendszeresen és készségesen nyilatkozott a médiának, sokat mondogatta: hisz abban, hogy egy napon még kiülhet egy balástyai kocsma teraszára, hogy az emberek arcába vigyoroghasson. Aljas terve már sosem valósulhat meg, ugyanis 2016. szeptember 5-én felakasztotta magát a fegyházban – számol be a történtekről a Bors.

„Zoli egy csendes őrült volt”

A balástyai rémként elhíresült férfit a településen mindenki ismerte. A szomszédai ugyan hajlandók voltak a lap munkatársaival beszélgetni, de mindannyian azt kérték, hogy az arcukat ne mutassák meg.

A ház környékét a vadak miatt villanypásztorral kerítették körbe Fotó: Bors

Zoli egy csendes őrült volt. Mikor még fel sem merült, hogy képes ártatlan embereket megölni, azt mondták róla a háta mögött, hogy jobb vele vigyázni. Az igazat megvallva én kedveltem, mert amúgy udvarias ember volt, bár most már tudom, hogy ez a tulajdonsága is csak a pszichopá­tiájából adódott – mondta egy idősebb hölgy. Egy másik szomszéd szerint Zoltán akkor zakkant meg, amikor öngyilkos lett a testvére, ugyanis ő volt az egyetlen ember, akit a későbbi sorozatgyilkos igazán szeretett az életben.

A helyiek még érzik a jelenlétét

Hiába állt össze mindenféle nővel, sosem lehetett igazán boldog. Tény, hogy gyűlölte a nőket, főleg a prostituáltakat nem tartotta túl nagyra. Talán éppen ezért kerültek ki az áldozatai főleg ebből a körből – szögezte le egy férfi, aki hozzátette: a balástyai rém szelleme visszajár a községbe.

Lassan összeomlik a balástyai rém egykori otthona Fotó: Bors

Hiába tudjuk, hogy a gyilkos nincs az élők sorában, a környék lakosaiban örök időkre nyomot hagyott. A fiatal lányokat sokan nem szívesen engedik el otthonról éjnek idején – fogalmazott egy helybéli.

A tervek szerint elbontják a házát

A rémségek tanyáján jelenleg is áll az az omladozó ház, ahol Zoltán annak idején lakott. Az ingatlant egy mezőgazdasági cég vásárolta meg. A már ajtó és ablak nélküli házat villanypásztorral kerítették körbe, a terület gondnoka szerint azért, mert vaddisznók és őzek látogatták.

A Bors engedélyt kapott arra, hogy az épületbe betekintsen és ott fotókat készítsen. A bútorzat nagy részét ellopkodták, de még találtunk két rossz ágyat, és felleltünk egy régi kemencét is. Ezeken kívül főleg csak szemét hevert mindenütt. A házat nincs értelme felújítani, a tervek szerint egyszer lebontják.

Már csak egy kanapé maradványai vannak Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás