Brutális gyilkosság vetett véget a friss házasok kapcsolatának Győrben. Kezdetben minden úgy tűnt, hogy rendben van, a háromgyerekes édesanya összeismerkedett egy férfival. Összeházasodtak, majd a férfi édesanyjának az ingatlanán álló különálló lakrészbe összeköltöztek. Ám az anyós korántsem örült a házasságnak, és annak sem, hogy menye odaköltözik.

A férfi igyekezett megfelelni mind az édesanyja, mind pedig a felesége elvárásainak, ami pszichésen zavart állapotot eredményezett nála, és a feszült idegállapota miatt szorongásoldó gyógyszert szedett.

Képünk illusztráció (Pixabay)

A házasok végül együtt töltöttek egy éjszakát a ház sufnijában, majd a feleség másnap is ott maradt. A férfi csak egyszer ment át egyedül a ház első felébe, ebédelni az édesanyjához. Visszaérkezése után körülbelül másfél órával felkapott egy baltát, és az édesanyát minden különösebb előzmény nélkül, fel nem deríthető motívumtól vezérelve, többször fején megütötte, majd magához vette a vadászkését és háromszor mellkason szúrta. A baltaütések és a késszúrások következtében a feleség a helyszínen életét vesztette.

A másodfokú ügyészség szerint a feleségét különös kegyetlenséggel megölő férfival szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása szükséges és indokolt, arra is figyelemmel, hogy három kiskorú gyermek maradt árván. Bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.