Elképesztő borzalmakat kellett átélnie az újszülött kisbabának, miután megszületett. Az anyja ugyanis közvetlenül a szülés után szándékosan többször is fejbe verte, amíg össze nem tört a koponyája. A 24 éves nő ezután a Hampshire-i Aldershotban lévő Manor Park aljnövényzetében rejtette el újszülöttje holttesttét. Állítólag napokkal később egy kertész fedezte fel a kisgyerek holttestét, miközben a bokrokat nyírta. A férfi kezdetben azt hitte, hogy az aprócska játékbaba.

Babita Rai tárgyalására a napokban került sor, amikor elszámoltatták évekkel ezelőtti kegyetlen tettéért. A nő mint bevallotta, akkor mindössze 20 éves volt és hat hónapos terhesen érkezett Nepálból az Egyesült Államokba. Terhességét eltitkolta a határőrök, a háziorvosa, de még a kollégái előtt is.

(Képünk illusztráció/Pixabay)

Rai bevallotta, hogy az éjszaka közepén egyedül egy fa tövében orvosi segítség és fájdalomcsillapítók nélkül szült, de a csecsemőgyilkosságot tagadta. Ezzel szemben a hapshire-i kerületi ügyész megállapította, hogy a baba élve született a 35. héten, körülbelül 2,1 kilogrammal.

„Születése után nagyon rövid időn belül a baba többszörös koponyatörést szenvedett, amihez belső vérzés és agyduzzanat társult. A szakértői bizonyítékok azt mutatják, hogy ezeket többszörös tompa ütés okozta. Ezek szándékosan okozott sérülések voltak, és nem szenvedhette el őket véletlenül a baba, sem a vajúdás során, sem pedig azt követően, például a padlóra esve” – mondta Adam Feest ügyész.

Végül egy DNS-vizsgálat bizonyította be Babita Rai és az újszülött között a vérségi köteléket. A kollégái pedig arról is beszámoltak, hogy többször hallották a nőt nepáli partnerét szidalmazni. Várhatóan az esküdtszék három hét múlva fog ítéletet mondani – írja a The Sun.