Ármin csupán kéthetes volt, mikor újszülöttként öt sztrókot élt túl. A kisfiú leletei olyan súlyosak voltak, hogy maguk az orvosok sem értették, mi tartja életben. Ám végül mégis győzött.

Tavaly azonban az apukáját kellett kórházba szállítani, szintén sztrókkal. Az agyi infarktus nagyon veszélyes, sőt halálos is lehet. Hogy mi segítette át a családot a nehéz időszakon és hogy milyen tünetekre érdemes figyelni, azt most ők mesélték el a Tények műsorában.

 

Ármin igazi harcos, öt sztrókot is túlélt
Fotó: TV2

„Azt hittük hasfájós lesz, de csak erősödött a sírása. Nem használt semmi. Négy nap után belázasodott, kórházba vittük, ahol elvégezték a szükséges vizsgálatokat. Megnézték a vérképét, és már azonnal szóltak, hogy az intenzívre kell mennünk” – emlékezett vissza az édesanya.

„Az orvos órák után jött oda hozzánk, és azt mondta: azért nem jött eddig, mert olyan súlyosak az eredményei a kisfiúnknak, hogy papíron már halott.”

Kiderült, hogy a kisfiúnak öt sztrókja volt, és volt egy vérrög is a főérben, ami majdnem elzáródott. Szerencsére Ármin azóta meggyógyult.