Hajszálon függött az élete egy 31 éves fiatalembernek, akit súlyos áramütést ért. A floridai születésű Matt Manzari olyan sérüléseket szenvedett, amelyek örökre megváltoztatták az életét. Orvosai valószínűtlennek tartották, hogy képes életben maradni, miután bőrének 25 százaléka megolvadt, bordái és kulcscsontja teljesen kilátszottak a balesete után. Matt profi sportoló volt, a wakeskate, azaz a vízi gördeszka nagy mágusaként már nagyon korán, 15 évesen a Nike szponzorálta. Lehetőséget kapott, hogy nyolc éven keresztül világszerte részt vehessen a főbb versenyeken.

„A gyerekkori álmomat éltem és a vízi síelés bajnoka is lettem” – kezdte Matt a The Sun oldalán. Tervei között szerepelt, hogy beiratkozik egy teológia főiskolára, hiszen Isten ajándékának tartotta a sikerét. Ám minden rosszra fordult, amikor a helyi templomnál besegített a fák megmetszésében és áramütés érte egy hibás eszköz miatt.

„A családomnak azt mondták, hogy ha fel is ébrednék a kómából, akkor már nem az az ember lennék, akit megismertek. Azt mondták, hogy a magas feszültség biztosan kárt tett az agyamban, csak azt nem tudták, hogy mennyire. Ekkora feszültségtől meg kellett volna állnia a szívemnek” – mesélte a férfi.

Az áramütés során megégett a húsa, az ínszalagjai és az izmai is. Csodával határos módon Matt túlélte az esetet követő első éjszakát. Három hónapot töltött kórházban, ez idő alatt pedig 70 műtéten esett át. Az orvosok elképedve szemlélték azt az akaraterőt, amivel az életben maradásért küzdött. Hosszú és fájdalmas lábadozását követően felépült, így visszatérhetett szeretett sportjához. Most az Egyesült Államokat járja és motivációs beszédeket tart. „Amikor belenézek a tükörbe, látom a sebhelyeket és a testemnek azon részeit, ahonnan eltávolították az izmokat. Belülről viszont teljes értékű ember vagyok” – tette hozzá Matt.