RETRO RÁDIÓ

Apával minden mókásabb! Így ünneplik idén az apák napját





Felhívást és nyereményjátékot indított a Fiatal Családosok Klubja a kisgyerekes családok számára.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.17.
család

Egy gyermek születése megpróbáltatás, kihívás egy pár életében. Mind az édesanyák, mind pedig az édesapák élete egy szempillantás alatt megváltozik.

Májusban az édesanyákat ünnepeltük, mellyel hangsúlyozzuk, hogy milyen fontosak ők a család életében. Azonban nem szabad elfeledkeznünk az édesapákról sem, őket ünnepeljük világszerte június harmadik vasárnapján, mely idén június 20-ra esik.

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) 2021-ben is megrendezi az immár hagyománynak számító apák napi ünnepségét, idén a Zöld Követ Egyesülettel (Zöld Követ) karöltve.

Egy online, figyelemfelhívó játékot hirdettek, melynek nyertesei egy apák napi eseményen vehetnek rész. A programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület bemutatója színesíti, a gyerekek pedig interaktív játékokon vehetnek részt. Szeretnék, ha ez az apák napja is emlékezetes élmény maradna mind a gyermekek, mind az édesapjuk számára – írták közleményükben.

A figyelemfelhívó játékuk, az „Apával minden mókásabb!” címet kapta idén. Ennek fényében várják a vidámabbnál vidámabb képeket az édesapákról és gyermekükről.

Szeretettel várják az édesapák és gyermekeikről készült vidám fotókat (Fotó: Ficsak)

Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy egész másfajta szemléletet, értékrendet ad az apával való együttlét, mint az anyával töltött idő, és ez így van rendjén. A gyermek ezáltal csak gazdagodik belül, nagyobb tapasztalattal vág majd neki a nagyvilágnak. Hiszen sok esetben egy-egy élmény apával mókásabb, kalandosabb, mint anyával. Apával lehet a lejtőn biciklivel sebesen ledöngetni, a Duna partján kavicsokkal kacsázni, vagy akár a strandon beborulósat játszani a matraccal” – írta a Ficsak.

„A koronavírus-járvány ideje alatt megmutatkozott, hogy a családi egység milyen erős. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az apák közül sokkal többen kapcsolódtak be a gyermeknevelésbe, vették ki részüket a tanításból, vagy épp nagyobb részt vállaltak a háztartásban. Most, hogy magunk mögé utasítottuk a világjárványt, ragadjunk meg minden lehetőséget az ünneplésre!” – tették hozzá.

A vidám képeket a Fiatal Családosok Klubja Facebook-oldalára várják, ahol a felhívás komment szekciójába kell a képet csatolni.

Isten éltessen minden édesapát, nagypapát és dédipapát!

Idén június 20-ra esik az apák napja (Fotó: Ficsak)
A nyereményjátékban részt vevők akár egy természetismereti társasjátékot is nyerhetnek (Fotó: Ficsak)

 





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás