Egy gyermek születése megpróbáltatás, kihívás egy pár életében. Mind az édesanyák, mind pedig az édesapák élete egy szempillantás alatt megváltozik.

Májusban az édesanyákat ünnepeltük, mellyel hangsúlyozzuk, hogy milyen fontosak ők a család életében. Azonban nem szabad elfeledkeznünk az édesapákról sem, őket ünnepeljük világszerte június harmadik vasárnapján, mely idén június 20-ra esik.

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) 2021-ben is megrendezi az immár hagyománynak számító apák napi ünnepségét, idén a Zöld Követ Egyesülettel (Zöld Követ) karöltve.

Egy online, figyelemfelhívó játékot hirdettek, melynek nyertesei egy apák napi eseményen vehetnek rész. A programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület bemutatója színesíti, a gyerekek pedig interaktív játékokon vehetnek részt. Szeretnék, ha ez az apák napja is emlékezetes élmény maradna mind a gyermekek, mind az édesapjuk számára – írták közleményükben.

A figyelemfelhívó játékuk, az „Apával minden mókásabb!” címet kapta idén. Ennek fényében várják a vidámabbnál vidámabb képeket az édesapákról és gyermekükről.

Szeretettel várják az édesapák és gyermekeikről készült vidám fotókat (Fotó: Ficsak)

Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy egész másfajta szemléletet, értékrendet ad az apával való együttlét, mint az anyával töltött idő, és ez így van rendjén. A gyermek ezáltal csak gazdagodik belül, nagyobb tapasztalattal vág majd neki a nagyvilágnak. Hiszen sok esetben egy-egy élmény apával mókásabb, kalandosabb, mint anyával. Apával lehet a lejtőn biciklivel sebesen ledöngetni, a Duna partján kavicsokkal kacsázni, vagy akár a strandon beborulósat játszani a matraccal” – írta a Ficsak.

„A koronavírus-járvány ideje alatt megmutatkozott, hogy a családi egység milyen erős. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az apák közül sokkal többen kapcsolódtak be a gyermeknevelésbe, vették ki részüket a tanításból, vagy épp nagyobb részt vállaltak a háztartásban. Most, hogy magunk mögé utasítottuk a világjárványt, ragadjunk meg minden lehetőséget az ünneplésre!” – tették hozzá.

A vidám képeket a Fiatal Családosok Klubja Facebook-oldalára várják, ahol a felhívás komment szekciójába kell a képet csatolni.

Isten éltessen minden édesapát, nagypapát és dédipapát!

Idén június 20-ra esik az apák napja (Fotó: Ficsak)

A nyereményjátékban részt vevők akár egy természetismereti társasjátékot is nyerhetnek (Fotó: Ficsak)