Egy covidos magyar anya szívszorító történetét osztotta meg a háziorvos





A terhes anyuka története hihetetlenül megrázó, ám reményt adhat azoknak, akik hasonló dolgot éltek át.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.08.
gyógyulás

Dr. Mangó Gabriella egy igencsak megható történetet osztott meg Facebook-oldalán egy fiatal terhes anyukáról, aki szeretett volna névtelen maradni.

A terhes édesanyának mentőt kellett hívni, olyan rossz állapotba került a koronavírustól. A nő egy hosszú levélben írt a megpróbáltatásokról és köszönte meg a doktornőnek a segítséget.

„Bár nem volt halálfélelmem, ugyan véreset köptem, de mikor 90 körül és néha alatta volt a véroxigénszintem, (egyszer már a vizeletet se tudtam visszatartani) eldöntöttem, hogy akkor most már ki kell hívjuk a mentőt a pocakomban fejlődő kisbaba miatt is” – mondja az anyuka, akit a kórházba szállítás után szinte egyből megcsászároztak, ugyanis kétoldalú tüdőgyulladást mutattak ki nála, és egy hétig lélegeztetőgépre kötötték, valamint a májfunkciói is borzasztóan leromlottak. Így meg tudták menteni a kisbaba életét.

„Hála istennek, a kis Picurka már nem is volt olyan kicsi a 34. héten, neki 10 óra lélegeztetésre volt szüksége, de nem maradt oxigénhiánya és bár fájdalmas volt, hogy 2 hétig a családból senki se láthatta, se foghatta, felfogtuk, hogy az ő jóléte most a legfontosabb és ő biztosan nem kapta el a vírust” – mondta a fiatal édesanya, aki mindenkit megnyugtatott, hogy azóta a baba tökéletes egészségnek örvend.

A nő leveléből az is kiderül, hogy annyira legyengítette a vírus, hogy még a műanyag kanalat sem tudta felemelni.

Rengeteg segítséget kapott

„Nagyon hálás vagyok az orvosoknak, ápolóknak, gyógytornásznak, takarítóknak, az egész személyzetnek, akik erejükön felül dolgoztak, még akkor is, ha már kiegyenesedni se tudtak műszak végén, ha már minden kiesett a fáradtságtól a kezükből és még sorolhatnám” – köszöni meg levelében az anya, aki azóta beoltatta magát és nagyon odafigyel, hogy se ő, se a családtagjai ne kapják el ezt a borzasztó vírust.

„Csodával határos módon szoptatni is tudok (a férjem etette sokszor éjszaka a picit, hogy legalább 5 órát tudjak egyben aludni és regenerálódni, erősödni). Két hónap után teljesen anyatejes baba lett, szépen fejlődik, nagyon aktív, érdeklődő, akit nagyon dicsértek a fejlődésneurológián” – meséli el az örömhírt.

Levele végén kiemeli, hogy hihetetlenül nehéz időszakon vannak túl, de pozitív oldala is van, ugyanis összefogásra és szeretetre tanította őket az élet.

 





Ezeket olvastad már?
Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Deutsch Tamás: Magyar Péter háborúpárti

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Megváltoznak a jótállási szabályok: ezeknél a termékeknél nő a jótállási idő!

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás