Borzalmas tragédiát kellett átélnie egy családnak, miután egy anya és a lánya is megfertőződtek a koronavírussal. A tragédia akkor kezdődött, amikor egy karácsonyi parti után a családtagok közül 11-en is megfertőződtek.

A családfő, Indy Bains elmondása szerint először vonakodtak attól, hogy összegyűljenek rokonaikkal az ünnepek alatt, de végül arra jutottak, hogy pár óra együttléttől nem lehet semmi bajuk. Azonban ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna. Hiába tartották be az előírt szabályokat a találkozón, mégsem kerülhették el a tragédiát. A koronavírus végigsöpört a családon, többek között Indy és a felesége, a fiaik, valamint idős anyja és apja, sőt a nővére is megfertőződött. Többségüknek ugyan nem voltak súlyos tünetei, de január 5-én a férfi édesanyja, Kasmír és nővére, Paramjeet Bains együtt kerültek a Wolverhamptoni New Cross Kórház intenzív osztályára.

Nem gondolták, hogy megfertőződnek

„Senki mással nem találkoztunk korábban. Senkinek nem voltak tünetei a családban, a mai napig nem tudjuk, ki vitte be közénk a vírust. A tragédia megtörtént és ezzel életünk végéig együtt kell élnünk” – mondta a Mirrornak a gyászoló családfő, aki azt is hozzátette, miután legidősebb testvére meghalt, az édesanyja is feladta a küzdelmet.

Paramjeet ugyanis nem sokkal azután, hogy bekerült a kórházba, súlyos rohamot kapott, amibe belehalt. Édesanyja egy hónap után követte, mert nem bírta feldolgozni elsőszülött gyermekének elvesztését. Indy Bains gyűjtést szervezett a wolverhamptoni New Cross Kórház számára. Így szeretné meghálálni, hogy megpróbálták megmenteni édesanyja és nővére életét.