Az első udvarhölgy a 19 éves diósdi Nánási Dorottya, aki az idei évben érettségizett a budapesti Rákóczi Gimnáziumban és az ELTE pedagógia–pszichológia szakán fog továbbtanulni. A nagymamája buzdítására vett részt a bálon, de álmában sem gondolta volna, hogy egyszer beválasztják a legszebb három közé.

A második udvarhölgy a 21 éves szegedi Hadfi Zita lett, aki Budapesten az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tanul. Régi vágya volt, hogy egyszer ő is részt vehessen a bálon.

A bál szépe pedig a 18 éves Horváth Eszter, a Lóczy Gimnázium tanulója lett. Tervei szerint Budapesten folytatja tanulmányait közgazdasági területen. Eddig minden évben követte a bevonulást, és alig várta, hogy elsőbálozó legyen.

„Mosolyogj, legyél kedves, és viszonozni fogják – ezt a tanácsot kaptam a korábbi bál szépétől, igyekeztem betartani.” – mesélte a bál gyönyörűsége a Balatonfüred oldalának.

Füredi első bálozó lett az Anna-bál szépe !

Posted by Takó László on Saturday, July 31, 2021

 

A bál szépe modernizált Viktória-mintás herendi vázát, míg udvarhölgyei Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba.

Az idei évben is a báli közönség szavazata alapján választották meg a 15 legszebb lányt. Végül Schiffer Miklós stílusszakértő vezette szakmai zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit. A fiatal és gyönyörű lányokkal vasárnap délelőtt lehetett találkozni a Kisfaludy Színpadon, majd sétakocsikáztak egyet a városban.